TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)  (gelezen 740 keer)

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 572
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #15 Gepost op: 31 oktober 2018, 19:15 »
Geweldig een nieuw Pastrami avontuur :D heel veel succes en kom maar op met die foto's van het proces :)

Zal hetniet elke dag doen  :D
OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 572
Goed voorbeeld doet volgen (pastrami), na 1 week
« Reactie #16 Gepost op: 03 november 2018, 14:57 »
Zo een weekje gezwommen, ruikt heerlijk als ik in de schuur kom.
Pics voor de liefhebber.









En weer terug naar je kastje.



Tot over een week.
OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.014
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #17 Gepost op: 03 november 2018, 15:51 »
Spannend!
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

Brecht

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 973
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #18 Gepost op: 03 november 2018, 17:19 »
Heb jij geluk dat brisket geen bier lust, anders de ganse voorraad erdoor  :D
Primo oval Xl met Heatermeter en grillgrates
Weber performer deluxe 47cm, WGA met gietijzeren roosters
Bbqcount 2018:

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.210
  • Rick
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #19 Gepost op: 03 november 2018, 20:52 »
Lekker schuurtje  :D
Een prachtige wannabe pastrami en heerlijke (texelse) biertjes.
Being a vegetarian is a big missed steak

Bram

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 430
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #20 Gepost op: 03 november 2018, 21:41 »
Hij gaat lekker. Ik ben reuze benieuwd hoe deze gaat uitpakken.

En anders de boel verdrinken De biervoorraad zit wel goed
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.214
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #21 Gepost op: 04 november 2018, 09:38 »
Fijne beelden... fijne beelden!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.372
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #22 Gepost op: 04 november 2018, 09:47 »
ziet er alweer goed uit! leuk verslag :)

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 572
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #23 Gepost op: 04 november 2018, 13:14 »
Hij gaat lekker. Ik ben reuze benieuwd hoe deze gaat uitpakken.

En anders de boel verdrinken De biervoorraad zit wel goed

ideale koelkast, bier en vlees :)  de wijn heeft helaas plaats moeten maken voor het vlees  :P
OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 572
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #24 Gepost op: 04 november 2018, 13:21 »
Gisteren nog even met de slager gesproken, hij wil zelf ook pastrami gaan maken ter vervanging van zijn pekelvlees.
Hij was benieuwd naar het recept wat ik gebruik, en we hebben ook even gekeken naar het recept in het Charcuterie boek van Paul van Trigt.

Nu staat in dat recept garen tot 65 kern (gaart nog door tot 68 kern tijden het rusten), terwijl ik hier in de recepten hier op het forum veelal de brisket kerntemperaturen van 95 kern lees voor pastrami.
Als ik kijk naar het stuk vlees, waar geen gram vet aan zit, ben ik bang dat hij bij 95 kern veel te droog gaat worden, dus zit te twijfelen of ik niet beter 65 kern aan kan houden.

wat zijn jullie gedachten?
OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.210
  • Rick
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #25 Gepost op: 04 november 2018, 15:47 »
als meerdere recepten over 65 graden spreken, zou ik inderdaad dat aanhouden.
het is tenslotte pastrami en geen brisket  B-)
Being a vegetarian is a big missed steak

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 572
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #26 Gepost op: 10 november 2018, 14:20 »
Zo week twee, heb hem weer netjes om de dag gedraaid en af en toe een keer met de bak geschud zodat de kruiden weer rond dwarrelen.
kwam er daarmee wel achter dat de bak waar het vlees in zal niet heel erg goed afsloot... dus vandaag bij de Sligro maar een 12,5 liter vershouddoos gehaald.
hij zwemt nu lekker in zijn nieuwe badje.







OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2

KaYDee

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 40
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #27 Gepost op: 10 november 2018, 14:45 »
heerlijke plaatjes weer!

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.210
  • Rick
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #28 Gepost op: 11 november 2018, 14:57 »
Lekker bezig
Being a vegetarian is a big missed steak

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.214
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #29 Gepost op: 12 november 2018, 16:25 »
Gaat lekker Gijs, fijne bakken ook die gastronorm bakkies. Gaat zo voort!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Het BBQ Genootschap

Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Reactie #29 Gepost op: 12 november 2018, 16:25 »