BasBQ
Beef en Steak

zuur vlees

 
 

Spiffs

Pitmaster
Berichten
627
IMG_3238.jpg


500 g stoofvlees
2 uien in ringen
25 cl azijn
75 cl water
1 theel. knoflook
7 laurierbladeren
5 kruidnagels
4 jeneverbessen
peper
zout
3 plakken ontbijtkoek
1 eetl. basterdsuiker
2 eetl. appelstroop

eventueel wat bruin bier voor als het te ver inkookt (water kan natuurlijk ook)

Ik heb riblappen gebruikt.

Snij het vlees in kleine stukken en zet deze met wat boter goed aan in de dutch oven.
Bak de uien mee, voeg daarna de rest van de ingredienten toe, leg de ontbijtkoek bovenop.

Ik heb de kruidnagels, jeneverbes en laurier in een thee ei gedaan, scheelt een hoop zoeken als het klaar is.

Ik heb het ongeveer 4 uur met deksel (DO en bbq) op ong 180C indirect gezet, af en toe even roeren, als het te dik wordt kan je wat bruin bier toevoegen.

Toen het klaar was vond ik het iets te zoet, dus ik heb er een klein beetje (theel.) azijn aan toegevoegd.

serveren met frites, eet smakelijk.
 
Is best lekker zuurvlees, heb het veel gegeten toen ik een jaartje in Vaals woonde.
Zover ik weet wordt het van orgine van paardenvlees gemaakt.

Eventjes van Wikipedia geplukt.

Zuurvlees (Limburgs: Zoervleisj) is een Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paardenvlees. Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee. De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek en stroop. Zuurvlees wordt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg en in het Duitse Rijnland gegeten, veelal bij frieten of aardappelpuree. Bij de frituur in Limburg kan men meestal een frietje met zuurvlees krijgen, maar ook in veel restaurants en eetcafés, snackbars en eethuizen is zuurvlees te krijgen.

Ter vervanging van paardenvlees kan ook rundvlees gebruikt worden. Paardenvlees geeft dit gerecht echter de authentieke smaak.

 
Dank je voor het recept Marc!! Zit even te twijfelen of ik hem naar het DO deel zal verhuizen, daar wordt het uiteindelijk toch in gemaakt..

Paardenvlees hebben ze trouwens bij de Makro, in ieder geval biefstukjes e.d., zal een keer kijken of ze suddervlees hebben.
 
Heb hem toch maar verplaatst :D Hebben we al die gietijzer recepten mooi bij elkaar ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan