Beef en Steak

Zout in bbq rub.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Hans
  • Startdatum Startdatum
 
 
 

Hans

BBQ Junkie
Berichten
5.537
Van de week een nieuw bbq boek gekregen.
"In vuur en vlam, de lekkerste bbq recepten"
Bij het doorlezen viel mij iets vreemds op.
Als men een droge rub gebruikt en men doet dit 24 uur van tevoren dan is het advies om het zout er pas op te doen voordat het vlees op het rooster gaat.
Wellicht heeft dit iets te maken met het onttrekken van vocht door het zout maar het kan ook best iets anders zijn.
Heeft iemand hier ervaring mee of een idee over, ik hoor het graag.

Grtz,    Hans.
 
Hans zei:
Van de week een nieuw bbq boek gekregen.
"In vuur en vlam, de lekkerste bbq recepten"
Bij het doorlezen viel mij iets vreemds op.
Als men een droge rub gebruikt en men doet dit 24 uur van tevoren dan is het advies om het zout er pas op te doen voordat het vlees op het rooster gaat.
Wellicht heeft dit iets te maken met het onttrekken van vocht door het zout maar het kan ook best iets anders zijn.
Heeft iemand hier ervaring mee of een idee over, ik hoor het graag.

Grtz,    Hans.

nou, daar heb ik een gezouten mening over. vlees vantevoren zouten. lang vantevoren zouten mag ook, wordt je vlees malser van.

http://www.seriouseats.com/2013/06/the-food-lab-7-old-wives-tales-about-cooking-steak.html
7 Old Wives' Tales About Cooking Steak That Need To Go Away:
MYTH #5: "DON'T SEASON YOUR STEAK UNTIL AFTER IT'S COOKED!"
The Theory: Salting your meat early can dry it out and make it tough.

The Reality: A dry surface is a good thing for steak? that moisture has to go away for proper browning anyway, so the drier your steak is to begin with, the better it'll brown in the pan. Salting early can also help your meat maintain a bit more internal moisture in the long run.

The Takeaway: You can get away with salting just before cooking, but for best results, salt at least 45 minutes?and up to a couple of days?in advance, letting your steak rest on a rack in the fridge so that its surface can dry and the salt can be absorbed into the meat. Serve the steak with crunchy sea salt at the table.

http://www.channel4.com/programmes/how-to-cook-like-heston/articles/all/hestons-top-10-tips-for-beef
Heston's Top 10 Tips for Beef
5. Before making beef burgers, sprinkle your beef with salt and leave it for about three hours, which will bind the meat without any need for egg or breadcrumbs.

http://www.foodpolitic.com/food-science-101-the-miracle-of-salt/

etc etc  ;)
 
Hallo Marieken .

Dank voor je uitleg en de interessante sites. Ga ik zeker mee aan de slag.

Grtz,  Hans.
 
Terug
Bovenaan Onderaan