BasBQ
Beef en Steak

Zoet pittig stoofje /rengdang

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
440
Klinkt altijd leuk..rengdang..nog nooit gehad ook..dus laten we het meteen maar zelf maken.

Receptje van internet geplukt en lets goo

Van te voren een rubje gemaakt
20240216_131913.jpg


Sukade lapjes mee gerubt..

20240216_115929.jpg


Deze hadden 24 uur dry brine gehad. Dit een uurtje gerookt

20240216_120623.jpg


Een half uurtje later..ui en tomaatjes voor 30 min mee laten roken.

20240216_132016.jpg


Volgens recept een vloeistofje gemaakt.. wat ik eigenlijk al weinig vond..maar goed..ik heb dit nog nooit gehad/ gemaakt..dus laten we het recept maar aanhouden

20240216_132737.jpg


Ondertussen ui en knoflook fruiten

20240216_133923.jpg


Vleesjes er bij..

20240216_134147.jpg


Tomaatjes en vocht er bij..

20240216_134829.jpg
 
Zei ik nu vocht?

20240216_163150.jpg


Half uurtje later kijken..was heel de boel al bijna droog.. dat moet niet..
Normaliter zou ik aanvullen met kip bouillon.
Maar omdat ik dit niet in huis had werd het helaas water.

2 uur later weer kijken..ja hoor..weer bijna droog.. nogmaals 1.5 liter water er bij..

Nou niet echt waar ik op gehoopt had..

toen dit ingekookt was en het vlees zacht kwam het zo van de bbq af.

20240216_184810.jpg


Ik had inmiddels de meeste schik er wel van af.. de smaak vond ik ook maar matig..wellicht omdat je alles verdund met water .

Beetje rijst bij gemaakt..en de bakjes voor werk gevuld.

20240216_190249.jpg


Al met al toch jammer.. enigzins mis ik toch wat vulling hier bij..daar waar mijn normale stoof lekker vol met ui wortel en selderij zit.

Ook het droog koken vind ik niet zo tof, met het verdunnen van smaak tot gevolg..

Afijn.. toch lekker gehobbyt, volgende keer maak ik weer een lekker klassiek stoofje.

En toch goed afgesloten.. kijk maar

20240217_200541.jpg


Dank voor het lezen
 
Ik denk dat je even verder naar recepten moet zoeken. Hoewel rendang op 1000 verschillende manieren gemaakt wordt, kom ik nooit tomaat tegen in de recepten. En ik mis ook de kokosolie bij je ingrediƫnten. Kijk eens naar de recepten van Job van der Bijl en Eten met Nick op YouTube. Die komen dicht in de buurt van mijn bereiding.
Verder is elke sessie weer een nieuwe ervaring en een nieuwe kans om te leren en tegenvallende resultaten leer je het meeste van!!
Goed excuus om het nog eens te proberen, want rendang is niet voor niets het lekkerste gerecht ter wereld!!

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Jammer dat het tegen viel! Maar zeker vaker proberen met een beter recept. Helaas kan ik je hier niet aan helpen. Heb het zelf nog nooit gemaakt, maar wel gegeten. Het kan zo verschrikkelijk lekker zijn!
 
Nog een toevoeging, ik geef zelf wel de voorkeur aan rendang als er weinig vocht bij zit. De saus moet bijna als een glaze om het vlees zitten. Maar ook daar zijn verschillende opinies over

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
In ieder geval lekker wezen hobby'en.
Ik heb van @Peter64 de Rendang specialist recepten gekregen wie weet wil hij jou hier ook van voorzienšŸ˜‰
 
Jammer dat het wat tefenviel, mocht je nog eens rendang willen maken. Ditvwas een topper
 
Jammer dat het tegenviel, wel een excuus om het nog een keer te maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan