Gister bij de Jan Linders maar eens 2 varkensfilet's van +/- 550 gram meegenomen en vandaag maar mee aan de slag gegaan.
Ik heb de varkensfilet's eerst ontvliest, afgespoeld en drooggedept.
De rub heb ik even uit het losse polsje gedaan.
- 1 potje paprikapoeder
- Bruine basterdsuiker
- fijn zeezout
- Selderijzout
- Uienpoeder
- Knoflookgranulaat
- Gemalen Gemberwortel
- Cayenne Poeder
- Gemalen Mosterdzaad
En bij 1 Varkensfilet heb ik er wat Madamme Jeannet poeder en Rawit Poeder ertussen gedaan.
(Youri's zelfgemaakte peperpoeders)
Allebij royaal met rub ingestrooid en een half uurtje op kamertemperatuur laten rusten.
El Cheapo opgestookt met Weber long lasting, Black Ranch en Flamy Coco tot 140 C en de filetjes erop.
Hickory en appelhout in de alufolie en op de kolen.
Na een uurtje beginnen met beproeien met wat appelsap en dat om 45 minuten herhalen.
Toen hij eenmaal in de zone zat bij 59 graden de Glace erop.
Glace bestond uit:
- Smokey Honey BBQ saus
- Ketjap manis
- Esdoornsiroop
- Chillisaus
- HP Saus
- Bruine Basterdsuiker.
Daarno op 64 graden nog een keer glace erover.
En bij 72 graden mochten ze er af.
Heb ze even getrancheerd, gebakken aardappeltjes en salade erbij en het eten was klaar.
Ze smaakten heerlijk en de pittige was ook echt pittig het brande goed na zoals het hoort.
Ook deze waren voor herhaling vatbaar.
Groeten,
Paul
Ik heb de varkensfilet's eerst ontvliest, afgespoeld en drooggedept.
De rub heb ik even uit het losse polsje gedaan.
- 1 potje paprikapoeder
- Bruine basterdsuiker
- fijn zeezout
- Selderijzout
- Uienpoeder
- Knoflookgranulaat
- Gemalen Gemberwortel
- Cayenne Poeder
- Gemalen Mosterdzaad

En bij 1 Varkensfilet heb ik er wat Madamme Jeannet poeder en Rawit Poeder ertussen gedaan.
(Youri's zelfgemaakte peperpoeders)

Allebij royaal met rub ingestrooid en een half uurtje op kamertemperatuur laten rusten.
El Cheapo opgestookt met Weber long lasting, Black Ranch en Flamy Coco tot 140 C en de filetjes erop.
Hickory en appelhout in de alufolie en op de kolen.
Na een uurtje beginnen met beproeien met wat appelsap en dat om 45 minuten herhalen.

Toen hij eenmaal in de zone zat bij 59 graden de Glace erop.
Glace bestond uit:
- Smokey Honey BBQ saus
- Ketjap manis
- Esdoornsiroop
- Chillisaus
- HP Saus
- Bruine Basterdsuiker.

Daarno op 64 graden nog een keer glace erover.
En bij 72 graden mochten ze er af.


Heb ze even getrancheerd, gebakken aardappeltjes en salade erbij en het eten was klaar.
Ze smaakten heerlijk en de pittige was ook echt pittig het brande goed na zoals het hoort.
Ook deze waren voor herhaling vatbaar.
Groeten,
Paul