BasBQ
Beef en Steak

zelfbouw

edje1983

Tondelzoeker
Berichten
4
Hallo bouwers,

Opzoek naar mijn ideale bbq heb ik besloten deze zelf te willen bouwen.
Maar hierbij stuit ik op een aantal vragen.
Eerst het doel van de bbq:
Het hoge gedeelte staat "los" van het lage, dus geen onderlinge openingen,
hierin wil ik koud kunnen roken, maar ook meerdere gerechten boven elkaar kunnen bereiden.

In het lage gedeelte wil ik op een makkelijke manier low en slow gaan werken,
maar ook op hoge temperaturen kunnen grillen.

Er komen dus 2 regelbare pijpen op te staan, die uiteindelijk bij elkaar komen.
de bestaande bbq wil ik als basis gaan gebruiken. huidige gaten worden dicht gemaakt en hiervoor komen
regelbare schuiven voor in de plaats.

nu kom ik op de vraag, welke dikte materiaal zou geschikt zijn?

zelf zat ik te denken aan 5mm staal. koud roken aan de ene kant en grillen aan de andere kant hoeft niet.

is het verstandig de naden van de deksel te voorzien van vilt?
zodat alles goed rook dicht is.

Waar bestellen/kopen jullie het staal?
Wellicht goede adressen in de buurt van Waddinxveen/Gouda.

Zijn er nog dingen waar ik rekening mee moet houden tijdens de bouw?
de standaard beginnersfouten ;-)

Tips en aanpassingen zijn altijd welkom en alvast bedankt!!
20200529_140104.jpg
20200608_153146.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan