- Berichten
- 1.304
Ik kwam een fijn stuk buikspek tegen, dus dat heb ik meegenomen en gisteren er mee begonnen om het in de marinade te zetten.
Het is de eerste keer dat ik van 0 af zo'n stuk vlees bereid, voorheen altijd wat eenvoudigere dingen op de bbq en een stel kant en klare stukken bbq vlees zoals in mijn eerdere bijdrages.
Leuk dat je kijkt, en advies is zoals altijd welkom.
Even goed tekeergaan met een vork ..
De kruiden volgens recept.
Alles fijn samen in een grote ziplockzak van de Zweedse blauwe toko
En maar kneden ...
Uiteindelijk mocht het vanmiddag uit de zak .. het ruikt alvast lekker ..
Brooddeeg voor broodjes naar recept van Rutger Bakt Witte bolletjes
Na het opbollen en de eerste rijs ( 20 minuten )
Na de 2e rijs ..
9 minuten in de oven op 240 graden.
De foto van het spek op de bbq leggen is verpest door mijn ( te dikke ) vingers voor de lens ..
Qua temperatuur gaan we de goede kant op
ik ben aan het rommelen met de luchttoevoer, temperatuur op het rooster was net zo'n 9 graden hoger hoger ..
Dan maar even spieken en een foto maken ..
Vers brood.
Bbq Saus.
De hoofdrolspeler, lekker sappig vlees.
Met wat sa op een broodje.
Komkommer en tomaat om het af te maken.
Het is de eerste keer dat ik van 0 af zo'n stuk vlees bereid, voorheen altijd wat eenvoudigere dingen op de bbq en een stel kant en klare stukken bbq vlees zoals in mijn eerdere bijdrages.
Leuk dat je kijkt, en advies is zoals altijd welkom.

Even goed tekeergaan met een vork ..

De kruiden volgens recept.



Alles fijn samen in een grote ziplockzak van de Zweedse blauwe toko

En maar kneden ...


Uiteindelijk mocht het vanmiddag uit de zak .. het ruikt alvast lekker ..

Brooddeeg voor broodjes naar recept van Rutger Bakt Witte bolletjes

Na het opbollen en de eerste rijs ( 20 minuten )

Na de 2e rijs ..

9 minuten in de oven op 240 graden.

De foto van het spek op de bbq leggen is verpest door mijn ( te dikke ) vingers voor de lens ..

Qua temperatuur gaan we de goede kant op


Dan maar even spieken en een foto maken ..

Vers brood.

Bbq Saus.

De hoofdrolspeler, lekker sappig vlees.

Met wat sa op een broodje.

Komkommer en tomaat om het af te maken.
Laatst bewerkt: