BasBQ
Beef en Steak

Zalm op een plankje

 
 
 
 

barts

Stoker
Berichten
253
Gisteren was het dan eindelijk zover een aantal stukjes zalm op een plankje. Heb ze op de gasser bereid smaak was heerlijk. Heb alleen het idee dat het vuur te hoog heeft gedaan om het plankje nogmaals te kunnen gebruiken of zien ze er altijd zo uit?

a50703ce6c6bacaab6f8611ec4aad415.jpg


ecd47612040fb42ea9a46246c3c82695.jpg


cf12b2f9aea80be0ad8476187afe3bff.jpg


9be5f535aa6431c4683c8120d6cd2b73.jpg


59f092a6334c47b7a057512dbf44d0f4.jpg
 
Ziet er goed uit! En voor zo ver ik kan zien zijn dit plankjes voor eenmalig gebruik. Wil je planken die je meerdere keren kunt gebruiken dan moeten de plankjes dikker zijn. Je kunt dan deken aan een plank van kokenophout.nl. Waar je wel rekening mee moet houden dat als je zo'n plank een tweede keer wilt gebruiken je een oplossing moet zoeken voor de verkoolde onderkant. anders heb je kans dat er roetdeeltjes op de kant komen waar je je eten op gaat leggen.
 
ziet er lekker uit,  welke kruiden heb je gebruikt , zo te zien bij de twee onder weer andere kruiden?
 
Altijd lekker zo'n stukje planked salmon!
Ik heb ook mijn vraagtekens bij hergebruik van een plankje, zeker bij direct gebruik als rookplank. Zelfs als het hout dikker zou zijn vraag ik mij af hoe je deze schoon krijgt...
 
Ziet er heerlijk uit dat zalmpje!
Ik heb inderdaad ook gemerkt dat je de meeste maar eenmalig kan gebruiken, zelfs in de offset ziet ie er aan de onderkant niet heel geweldig uit na gebruik.
 
Terug
Bovenaan Onderaan