- Berichten
- 191
Afgelopen zomer voor mijn verjaardag een CSG cadeau gekregen maar nog niet in de gelegenheid geweest deze te gebruiken. Gezien de temperaturen het afgelopen weekend niet al te hoog werden wilde ik voor de eerste maal proberen zalm koud te roken.
Vrijdagochtend een zalmzijde bij de Hanos gehaald en deze in de pekel gelegd. Na het staartstuk en onderbuikje eraf gesneden te hebben hield ik een dikke 1kg zalm over.
Pekeloplossing: (In verhouding gebaseerd op recept Mele Best)
- Zalmfilet 1050 gr
- Grof zeezout 640 gr
- Ruwe rietsuiker 160 gr
- Basterd suiker 160 gr
- Dille gedroogd 14 gr
- Jeneverbessen 10 stuks gevijzeld
- Kruidnagel 3 stuks gevijzeld
Pekeltijd: 24 uur
Droogtijd: 24 uur
Rooktijd: 12-13 uur
Rookmot: 50/50 beuken/hickory, gevulde CSG brandde dikke 10 uur aan een stuk.
Rijptijd in vacuum: 48 uur
Portioneren en deel ingevroren.
Temperatuur tijdens koud roken max. 13 graden gehaald.
Foto?s spreken voor zich. Erg leuk en zeer lekker om een keer gedaan te hebben. De smaak van de toegevoegde kruiden is weinig tot niets te merken. Volgende keer alleen zout en suiker gebruiken.
Voor de kerstdagen zeker nog eens herhalen.
Ingepakte klinker erop gezet.
Na 24 uur in de pekel. Goed afspoelen en daarna weer 24 uur terug de koelkast in.
Met CSG roken op de WSM.
Nog eens 48 uur wachten.
En eindelijk proeven maar.
Vrijdagochtend een zalmzijde bij de Hanos gehaald en deze in de pekel gelegd. Na het staartstuk en onderbuikje eraf gesneden te hebben hield ik een dikke 1kg zalm over.
Pekeloplossing: (In verhouding gebaseerd op recept Mele Best)
- Zalmfilet 1050 gr
- Grof zeezout 640 gr
- Ruwe rietsuiker 160 gr
- Basterd suiker 160 gr
- Dille gedroogd 14 gr
- Jeneverbessen 10 stuks gevijzeld
- Kruidnagel 3 stuks gevijzeld
Pekeltijd: 24 uur
Droogtijd: 24 uur
Rooktijd: 12-13 uur
Rookmot: 50/50 beuken/hickory, gevulde CSG brandde dikke 10 uur aan een stuk.
Rijptijd in vacuum: 48 uur
Portioneren en deel ingevroren.
Temperatuur tijdens koud roken max. 13 graden gehaald.
Foto?s spreken voor zich. Erg leuk en zeer lekker om een keer gedaan te hebben. De smaak van de toegevoegde kruiden is weinig tot niets te merken. Volgende keer alleen zout en suiker gebruiken.
Voor de kerstdagen zeker nog eens herhalen.




Ingepakte klinker erop gezet.

Na 24 uur in de pekel. Goed afspoelen en daarna weer 24 uur terug de koelkast in.

Met CSG roken op de WSM.

Nog eens 48 uur wachten.

En eindelijk proeven maar.

