- Berichten
- 688
Hallo mede-carnivoren,
Afgelopen weekend een heerlijk recept van B&S gemaakt: Apple Smoked rack of Pork
Het was heerlijk.
Ik had een stuk van 2,750 kilo en die had ik s'ochtends in de Stockyard Apple rub gezet, nadat ik in de vetlaag een ruitjespatroon heb aangebracht met een scherp mes. Wat verse rozemarijn erop gelegd.
Om de botjes had ik aluminium folie gewikkeld om de botjes te beschermen.
Ik heb 2 flinke handen appel houtsnippers geweekt en gebruikt om te roken.
Q temp op 130 gr, houtsnippers toegevoegd en het rack op de Q gelegd (indirect) tot een kerntemperatuur van 50 gr. Daarna de rack ingesmeerd met Stockyard Apple saus en verder laten garen tot 60/62 gr. Af en toe insmeren met de saus.
Daarna na laten garen tot 65 gr in de folie en dan aansnijden, mmmmmm heerlijk mals en lekker.
Hieronder volgen de foto's:
Bedankt voor het kijken!!
Ps: er waren nog 2 karbonaadjes over en die hebben we vanmiddag lekker opgegeten, mmmmm!! <
<
<
Afgelopen weekend een heerlijk recept van B&S gemaakt: Apple Smoked rack of Pork
Het was heerlijk.
Ik had een stuk van 2,750 kilo en die had ik s'ochtends in de Stockyard Apple rub gezet, nadat ik in de vetlaag een ruitjespatroon heb aangebracht met een scherp mes. Wat verse rozemarijn erop gelegd.
Om de botjes had ik aluminium folie gewikkeld om de botjes te beschermen.
Ik heb 2 flinke handen appel houtsnippers geweekt en gebruikt om te roken.
Q temp op 130 gr, houtsnippers toegevoegd en het rack op de Q gelegd (indirect) tot een kerntemperatuur van 50 gr. Daarna de rack ingesmeerd met Stockyard Apple saus en verder laten garen tot 60/62 gr. Af en toe insmeren met de saus.
Daarna na laten garen tot 65 gr in de folie en dan aansnijden, mmmmmm heerlijk mals en lekker.
Hieronder volgen de foto's:








Bedankt voor het kijken!!
Ps: er waren nog 2 karbonaadjes over en die hebben we vanmiddag lekker opgegeten, mmmmm!! <


