- Berichten
- 37







Ingredi?nten:
Vis
1 Cederhouten plank
Zalm filet 200 gr p.p
1 EL Honing
1 EL Grove mosterd
1 EL Dille
1 EL Citroen sap
1 TL Chili peper
Salade
1/2 krop ijs berg sla
10 cm komkommer
1 sjarlotje
2 augurken
1 pak Wraps
Laat de Cederhouten plank 4 uur weken in water. Maak je bbq klaar voor direct grillen.
Meng alle ingredienten tot een marinade. Snij de sla sjalotje en augurk tot een salade. Braad de plak aan 2 kanten 5 min aan.
Smeer de plank aan 1 kant in met olie en bestrooi een beetje met zout. Leg de zalm op de plank en doe de marinade op de zalm.
Leg de plank op de BBQ tot de zalm een kerntemperatuur van 48 graden heeft. Wraps even opwarmen of nuken in de magnetron en eten maar.
Was voor mij de eerste keer met een rook plank bbqen. Dus had iets te weinig kolen gebruikt. De rook smaak was hier door subtiel maar het gerecht was heerlijk. Ook had ik geen passende bak om me plank te weken vandaag het dienblad met folie.