- Berichten
- 170
Vanwege het weer van de afgelopen dagen vandaag eens thuis gewerkt. Ik dacht, laat ik daar maar eens gebruik van maken om de Q weer op te stoken! Toen de zon vanmiddag begon te schijnen hebben mijn vriendin en ik even een wandeling gemaakt waarbij we langs de lokale biologische slager kwamen: even spieken natuurlijk
Uiteindelijk 2 mooie Ribeye steaks meegenomen van zo'n 340 gram per stuk. Dat gewicht koos ik niet maar vroeg de slager om een bepaalde dikte voor me te snijden. Eerste keer ribeye voor mij dus dit was puur op gevoel. Aardig flinke jongens. Daardoor gekozen voor reverse sear. Rustig garen op 120 graden en daarna flink opstoken zonder hitteschild.
Overigens de 2 steaks verschillend op smaak gebracht: eentje met peper en zout en de ander met Noskos the steak. Achteraf mocht er iets meer van de rub op, maar ik was bang dat het zou overheersen. Beide varianten erg lekker. Op onderstaande foto was de kern 47: tijd om de boel lekker op te stoken en de steaks warm te houden.
De sear ging goed maar moest wel op de vlammen letten!
Verder vrij basic gehouden: frietjes (3 soorten, vriezer weer leeg), een chimichurri, salade en een lekker koud biertje.
Buikje rond! Smaakte super en voor ons de perfecte garing. Dat smaakt naar meer. Tot op heden vindt mijn vriendin alles wat ik heb gemaakt verrukkelijk. Beter compliment is er niet (behalve misschien van je kids naar die heb ik niet
)
Dank voor het lezen en fijne avond!

Uiteindelijk 2 mooie Ribeye steaks meegenomen van zo'n 340 gram per stuk. Dat gewicht koos ik niet maar vroeg de slager om een bepaalde dikte voor me te snijden. Eerste keer ribeye voor mij dus dit was puur op gevoel. Aardig flinke jongens. Daardoor gekozen voor reverse sear. Rustig garen op 120 graden en daarna flink opstoken zonder hitteschild.
Overigens de 2 steaks verschillend op smaak gebracht: eentje met peper en zout en de ander met Noskos the steak. Achteraf mocht er iets meer van de rub op, maar ik was bang dat het zou overheersen. Beide varianten erg lekker. Op onderstaande foto was de kern 47: tijd om de boel lekker op te stoken en de steaks warm te houden.
De sear ging goed maar moest wel op de vlammen letten!
Verder vrij basic gehouden: frietjes (3 soorten, vriezer weer leeg), een chimichurri, salade en een lekker koud biertje.
Buikje rond! Smaakte super en voor ons de perfecte garing. Dat smaakt naar meer. Tot op heden vindt mijn vriendin alles wat ik heb gemaakt verrukkelijk. Beter compliment is er niet (behalve misschien van je kids naar die heb ik niet


Dank voor het lezen en fijne avond!