en zo dus bij deze van een woord een daad gemaakt.
en vandaag de beloofde siepelhachee in de storm gegaard, maar ik onder dak en uit de wind dus t was te doen.
ben van de standaard afgeweken en wat lukraak uit de koel en voorraadlkast fijn gesneden en hup de pan in.
helaas is de helft van de fotos weg,dus geen voledige verslag.

inhoud: 1,5 kilo sucade en riblappen ,20 middelgrote siepels,mosterd,wat bleek en knolselderij
half bakje verse champignons ,mosterd ,azijn,1prei,1paprika,blik bier , potje rundvlees bouillon ,aole wiefenkoek,en 10 dikke aardappels.

deze sessie is meer om de ring of fire methode uit te proberen voor de later te garen procereur tot PP die klaar in mn vriezer lig.
deze sessie ging niet goed want na een uur stond bijna de helft van de ring roodgloeiend en was de themperatuur met zelfs de luchtaanvoer geheel dicht niet te houden.
oorzaak hiervan weet ik nog niet maar heb snel de vuurhaard weggenomen en een normale hoeveelheid hete kolen in mn gebruikelijke korf gewerkt
de smurrie was inmiddels behoorlijk aan de kook >
.
maar met de oven deksel een tijdjel op een kier weten terug te brengen naar mn gewenste 90 graden.
zo is t iets meer dan 4 uur gegaan en de lekkernij was gaar.

deze foto halverwege d sessie.

en deze van bijna op t laats met de deksel van de pan om te verdampen dan wel in te laten dikken.
zo dit was mn 1ste stoofpot sessie in een rvs soeppan met veel leermomenten en zeker een heelijke hachee.
en vandaag de beloofde siepelhachee in de storm gegaard, maar ik onder dak en uit de wind dus t was te doen.
ben van de standaard afgeweken en wat lukraak uit de koel en voorraadlkast fijn gesneden en hup de pan in.
helaas is de helft van de fotos weg,dus geen voledige verslag.

inhoud: 1,5 kilo sucade en riblappen ,20 middelgrote siepels,mosterd,wat bleek en knolselderij
half bakje verse champignons ,mosterd ,azijn,1prei,1paprika,blik bier , potje rundvlees bouillon ,aole wiefenkoek,en 10 dikke aardappels.

deze sessie is meer om de ring of fire methode uit te proberen voor de later te garen procereur tot PP die klaar in mn vriezer lig.
deze sessie ging niet goed want na een uur stond bijna de helft van de ring roodgloeiend en was de themperatuur met zelfs de luchtaanvoer geheel dicht niet te houden.
oorzaak hiervan weet ik nog niet maar heb snel de vuurhaard weggenomen en een normale hoeveelheid hete kolen in mn gebruikelijke korf gewerkt
de smurrie was inmiddels behoorlijk aan de kook >

maar met de oven deksel een tijdjel op een kier weten terug te brengen naar mn gewenste 90 graden.
zo is t iets meer dan 4 uur gegaan en de lekkernij was gaar.

deze foto halverwege d sessie.

en deze van bijna op t laats met de deksel van de pan om te verdampen dan wel in te laten dikken.
zo dit was mn 1ste stoofpot sessie in een rvs soeppan met veel leermomenten en zeker een heelijke hachee.