BasBQ
Beef en Steak

Wereld beroemde kip-sate

 
 
 

grillmeister

Kooltjesharker
Berichten
132
Zojuist het weekje vrij afgesloten met een BBQ met vrienden.

Uiteraard kon mijn wereld beroemde en ?ber-malse kip-sate niet ontbreken :)

Ook hadden we zelf geperste burgers,  (helaas geen foto), krieltjes, mais en een lekker toetje van deels grill en deels vriezer

Al met al een zeer geslaagde en gezellige sessie.



6e573d4ddda6ed7eaa4f65f8c6d22528.jpg


9fc74fd01ba43836c76390f8db1a700c.jpg


af0d7175032ef191ca089aebba4153f0.jpg


b96727ebad21794ad1ea4a4316c33c47.jpg
 
Prachtig die wereld beroemde kip-sate van jouw maar nu willen wij wel een recept natuurlijk!! :D
 
Zo te zien kipfilet, uitje, paprika...maar het geheim zit natuurlijk in de marinade.....dus ben ook benieuwd ( ziet er lekker uit)
 
Lekker hoor! En ja, ik ben ook benieuwd naar het recept!
 
Haha nou vooruit dan, maar NIET doorvertellen hoor  :D

Meestal doe ik het op gevoel en heb het niet eerder opgeschreven, maar voor zo'n 500gr kipfilet:
- snij de kipfilet in grote blokken, dit bepaald oa de malsheid
- neem naar gelieve zo'n 1,5-2 eetlepels kipkruiden (liefst licht gezout, anders kan het te zout worden)
- eetlepel citroensap
- eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels honing
- 2 of 3 teentjes geperste knoflook
- flinke dosis :x
 
Ziet er erg leuk uit!
Ik heb nog altijd een beetje moeite de kip mals te houden.
Eigenlijk altijd een beetje bang dat het niet gaar wordt.
 
Welnee, echt totaal geen probleem met deze sate.
Gewoon grote stukken, die kunnen best wel wat hebben. Op zowel Weber gas, briketten als BGE nooit droge sate gehad op deze manier.
Ze zijn na zo'n 10+ minuten gaar en mals. Anders het dikste stuk ff insnijden voordat je ze eraf haalt.
 
Ik zou volgende keer zelf kippendij gebruiken als ik jou was. Dat is het malste stukje vlees van de kip en dan is het eindresultaat niet afhankelijk van het formaat blokje wat je hebt gesneden.
Grote kans dat je het dan nog lekkerder vindt dan het nu al is ;)
 
Dat heb ik vaker gehoord en ga ik zeker een keer proberen.
Stel je voor, dan worden mijn satetjes nog wereld-beroemder-der  ;)
 
Lekker en nog mager ook... dat laatste staat me wat tegen... doe eens een lekker dijtje ertussen, nog lekkerder!

(maar of je daar zo wereldberoemderder van wordt als DanBras sateehtjes... hmmmm!?)

Geniet ervan!
 
Terug
Bovenaan Onderaan