BasBQ
Beef en Steak

Weber Spit, varkens rollade direct of indirect?

rdmeijer

Vuurmaker
Berichten
82
Ik heb 'n varkens rollade gekocht en wil deze zo meteen aan het spit gaan rijgen.
Kippendijen doe ik meestal gewoon lekker direct onder dammers houtskool. 

Wat zouden jullie doen ( en vooral waarom ).
Direct onder de kolen en lekker vlammen ( draait toch dus boeit niet )
Of aan de zijkant met daaronder een lekbak..

Wat voor kern temperatuur houden jullie aan bij 'n varkens rollade?
 
rdmeijer zei:
Wat zouden jullie doen ( en vooral waarom ).

k zou vooral niet vlammen.
gewoon rustig an garen.
doe ik trouwens ook met kippedijen .

vanaf dat t virus mij te pakken kreeg,wil ik niks meer met bbknoeien te doen hebben.
dus rustig an en buiten genieten.
 
AV zei:
rdmeijer zei:
Wat zouden jullie doen ( en vooral waarom ).

k zou vooral niet vlammen.
gewoon rustig an garen.
doe ik trouwens ook met kippedijen .

vanaf dat t virus mij te pakken kreeg,wil ik niks meer met bbknoeien te doen hebben.
dus rustig an en buiten genieten.

Lijkt me ook beste. Kolen boven en onder en miss piggy aan het spit ertussen. Voor de rest, glas wijn en geduld.
 
rdmeijer zei:
Wat voor kern temperatuur houden jullie aan bij 'n varkens rollade?

70/75 graden.

ik doe m vanaf 55 graden in folie en spuit een paar x  een redelijke hoeveelheid marinade vloeistof boven door t folie.
dat geeft nog wat smaak bij en hij blijft lekker sappig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan