BasBQ
Beef en Steak

Weber hoes voor WSM

 
 
 
 
 
 

Bidle

Gemarineerd
Berichten
1.993
Hallo,


Vraagje wil graag een hoes voor bij mijn WSM, heb er eentje bijgekregen maar wil graag die van Weber. Dus een zwarte (luxe) die er mooi overheen valt. Waarom een Weber hoes, omdat ik die ook op mijn andere BBQ en openhaard heb en het leuk vind als het dezelfde is.
Echter kom ik meerdere modellen tegen, maar geen waar specifiek bij staat dat het op de Smoker 57 past. Heb wel een standaard 57cm hoes gevonden, maar ben bang dat die te kort is.

Iemand die er al eentje heeft en mij in de goede richting wijst??


Zo kom ik er bij de barbequeshop twee tegen:

http://www.barbequeshop.nl/product/491/weber-luxe-hoes-57-cm.html
en
http://www.barbequeshop.nl/product/62759/weber-luxe-hoes-premium-57cm.html



Alvast bedankt!!


ps. Heb de zoekfunctie gebruikt, maar kwam zelf niks tegen.


 
Bidle, ik heb even gekeken op de onderdelen lijst van Weber Nederland

http://help.weber.com/schematics/browse.aspx?all=1&model=731004

daar ziet ik de vinyl cover staan:  99915 Vinyl cover, 22.5" Smokey Mountain Cooker

Nu kan je die gewoon  via het tuincentrum bestellen of je kunt even bellen met Weber Telefoon: (+31) (0)513-433322 en even vragen of dat hett goede nummer is.

Succes.
 
Frits zei:
Bidle, ik heb even gekeken op de onderdelen lijst van Weber Nederland

http://help.weber.com/schematics/browse.aspx?all=1&model=731004

daar ziet ik de vinyl cover staan:  99915 Vinyl cover, 22.5" Smokey Mountain Cooker

Nu kan je die gewoon  via het tuincentrum bestellen of je kunt even bellen met Weber Telefoon: (+31) (0)513-433322 en even vragen of dat hett goede nummer is.

Succes.


Helemaal goed!! Leuk ook die link, die kende ik niet. Ga morgen gelijk even bellen.
 
Als hij buiten in de elementen staat doe je er goed aan nog een vuilniszak over je wsm te doen en dan pas de zwarte hoes.
Die hoezen willen nog weleens lekken op de naden en door de constructie van de wsm komt er dan water in te staan.
Je zou ook de middenring op zijn kop kunnen doen als je hem niet gebruikt dan loopt het water er langs en niet in.
 
noskos zei:
Als hij buiten in de elementen staat doe je er goed aan nog een vuilniszak over je wsm te doen en dan pas de zwarte hoes.
Die hoezen willen nog weleens lekken op de naden en door de constructie van de wsm komt er dan water in te staan.
Je zou ook de middenring op zijn kop kunnen doen als je hem niet gebruikt dan loopt het water er langs en niet in.


Supertip!!

Oh en heb jouw site pas geleden; erg gaaf en bovenal leerzaam. Thx!!!
 
1 nadeel van een hoes, kijk niet raar op als je dome temperatuur meter condens bevat, maar zodra je de wsm opstookt is het weer weg.
 
Boldeagle zei:
1 nadeel van een hoes, kijk niet raar op als je dome temperatuur meter condens bevat, maar zodra je de wsm opstookt is het weer weg.
Ah, is dat 't....
 
structor zei:
Ja of dat je roest in je flens krijgt, zag ik net zitten  :-[

Welke flens??


Ik wil hem de zomer buiten zetten en 's winters naar binnen doen,.... echter begin ik nu een beetje te twijfelen. Wellicht toch gewoon na gebruik weer naar binnen.....
 
valt wel mee hoor, die van mij staat nu (op 2 vakanties na) 2 jaar buiten, en voor 85% van de tijd zonder hoes.  De poten zijn van aluminium en de rest is ge?mailleerd
Goed gebruiken en het krijgt geen tijd om te roesten (muv van hier en daar een klein plekje dan) 
 
De deksel heeft een omgebogen randje en daar was bij mij wat vocht+vuild in gekomen en vermoedelijk door de hoes (te weinig ventilatie) een beetje roest vorming. Mijn OTX staat al 4 jaar buiten en heeft nergens last van.
 
Ok?,... dat stelt me weer een beetje gerust! ;)

Goed gebruiken is idd wel een must! Zijn hier thuis de tuin aan het omgooien en kan haast niet wachten totdat het allemaal af is. Heb straks voor de BBQ's speciaal een klein terrasje.  ;D
Om straks, als het kouder is, toch nog te kunnen genieten heb ik een terrasverwarmer gekocht! 8)
 
De mijne staat altijd buiten, onder een vuilniszak, en dat gaat prima.
 
WSM staat altijd binnen, dat komt door dat constructie verhaal, OTX staat al zeven jaar buiten waarvan 6,5 jaar zonder hoes. Onder de hoes gaat condens zitten en houd je barbecue langer nat dan nodig.
 
Zeer dom die constructie van het deksel  :mad:
Kwam er gisteren na een buitje ook pas achter.
Zou beter zijn dat het deksel over de middenring zou vallen en geen omgebogen rand zou hebben.
 
Is bewust, want als je water in je waterpan hebt dan loopt aan de binnenkant condens naar beneden, dat is zwart vanwege de rookdeeltjes e.d. Dus als de contructie andersom zou zijn loopt dat over de buitenkant van je middenring ;)
 
noskos zei:
Is bewust, want als je water in je waterpan hebt dan loopt aan de binnenkant condens naar beneden, dat is zwart vanwege de rookdeeltjes e.d. Dus als de contructie andersom zou zijn loopt dat over de buitenkant van je middenring ;)

Alsof ze er over nagedacht hebben!  :D


Nog een andere vraag of maak ik daarvoor beter een nieuw topic aan??

Ik zit te denken aan een DigiQ. Enkel zag ik op Youtube enkele installaties, maar die zagen er niet fantastisch uit. Met tape aan de binnenkant ed. Iemand een betere oplossing??
Hier het filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=xoM39sLFrcI

Installing the DigiQ DX on a Weber Smokey Mountain
 
Inderdaad dat hoort niet in dit draadje thuis, maar dat is inderdaad de juiste manier. Zo zit het bij mij ook en zo werkt het al jaren prima: http://www.bbq-nl.com/2009/10/digiq-ii-deel-2.html

En niet fantastisch uitzien, die roosters zitten onderaan, daar zie je niets van ;)
 
noskos zei:
Inderdaad dat hoort niet in dit draadje thuis, maar dat is inderdaad de juiste manier. Zo zit het bij mij ook en zo werkt het al jaren prima: http://www.bbq-nl.com/2009/10/digiq-ii-deel-2.html

En niet fantastisch uitzien, die roosters zitten onderaan, daar zie je niets van ;)

Oh thx! Laatste Off-topic,.....
Klopt het dat ik bij jouw WSM de Eyelet-set zie? Heb je na het boren (9,5mm) iets aan de rand van het gat gedaan m.b.t. de coating?
 
Terug
Bovenaan Onderaan