- Berichten
- 505
Kerst is natuurlijk tijd voor familiebezoek. En aangezien er bij m'n ouders een snijmachine staat maar eens tactisch gebruik gemaakt van de mogelijkheden.
Dus vorige week twee stukjes buikspek gekocht en die in de marinade gezet. Gisterochtend de buurt voor 10 uur 's ochtends in de kersenrook gezet, met een mooi resultaat al zeg ik het zelf.
Daarna volgde nog een marteling van 80 minuten in de auto met de lucht van heerlijke warme spekkies.
Later het spek op de snijmachine verwerkt, wat stukje overgehouden voor bij de borrel en vanochtend vier pakken van dik 250 gram in de vacu?m gezet en ingevroren.
Met het schoonmaken van de snijmachine nog flink in m'n duim gejakkerd, maar ach, wie lekker wil eten moet pijnlijden ofzo...
Dus vorige week twee stukjes buikspek gekocht en die in de marinade gezet. Gisterochtend de buurt voor 10 uur 's ochtends in de kersenrook gezet, met een mooi resultaat al zeg ik het zelf.

Daarna volgde nog een marteling van 80 minuten in de auto met de lucht van heerlijke warme spekkies.
Later het spek op de snijmachine verwerkt, wat stukje overgehouden voor bij de borrel en vanochtend vier pakken van dik 250 gram in de vacu?m gezet en ingevroren.
Met het schoonmaken van de snijmachine nog flink in m'n duim gejakkerd, maar ach, wie lekker wil eten moet pijnlijden ofzo...