Stroom
Tondelzoeker
- Berichten
- 14
Koningsdag! Een mooi moment om een koninklijke maaltijd te bereiden, geheel van de Bastard. Voor mijn vrouw zalm op een cederhoutplankje en mij spareribs. En de eerste keer mijn rotisseriemand met krieltjes gebruikt.
Het vergde natuurlijk wat timing en passen meten om het allemaal gelijk klaar te hebben. Dat ging redelijk. De spareribs 1,2,3 methode (1,5 uur, 1 uur, 0,5 uur) met appelchuncks ging helemaal perfect. Geinspireerd door NASQ wedstrijd ribs waren heerlijk. Gemiddelde temperatuur was met 140 graden, wel wat aan de hoge kant.
In het laatste half uur van de Spareribs heb ik het mandje met krieltjes (gezouten en verse rozemarijn). Even de reflector eruitgehaald en het rooster laten zakken. Paste maar net.
Daarna spareribs eruit en zalm erin. Het rooster verlaagt en reflector eruit.
Die plankjes begonnen enorm te roken. De hele buurt stond blauw…!
En toen ik het spit met het mandje eruit haalde, vatte ineens de plankjes vlam
Snel de zalm gered!
Vervolgens de plankjes eruit getrokken en geblust met regenwater uit een bloempot.
Uit eindelijk wel lekker gegeten en voor herhaling vatbaar!

Het vergde natuurlijk wat timing en passen meten om het allemaal gelijk klaar te hebben. Dat ging redelijk. De spareribs 1,2,3 methode (1,5 uur, 1 uur, 0,5 uur) met appelchuncks ging helemaal perfect. Geinspireerd door NASQ wedstrijd ribs waren heerlijk. Gemiddelde temperatuur was met 140 graden, wel wat aan de hoge kant.
In het laatste half uur van de Spareribs heb ik het mandje met krieltjes (gezouten en verse rozemarijn). Even de reflector eruitgehaald en het rooster laten zakken. Paste maar net.
Daarna spareribs eruit en zalm erin. Het rooster verlaagt en reflector eruit.
Die plankjes begonnen enorm te roken. De hele buurt stond blauw…!
En toen ik het spit met het mandje eruit haalde, vatte ineens de plankjes vlam

Snel de zalm gered!
Vervolgens de plankjes eruit getrokken en geblust met regenwater uit een bloempot.
Uit eindelijk wel lekker gegeten en voor herhaling vatbaar!
