Beef en Steak

Vrijdagavond, het perfecte moment om de week af te sluiten met een feestje op je bord: satétjes!

 
 
 
 
 

Sticky Fingers

Gemarineerd
Berichten
1.215
Hi di ho Bbq genoten

Even een klein verslagje van een mooie vrijdag avond met vrienden waar we ons heerlijk te goed hebben gedaan aan satéjes van de Saté-BBQ

b056760f-f149-4bec-bce8-8b6a6448b779.jpeg


Wat stond er op het programma om te eten:

Joko’s satay (Ajam)
Koreaanse kipsaté van tante Miho
Saté Babi Dido
Danbras Saté
Yangzhou fried rice
Komkommersalade van the cucumber guy
En de heerlijke pinda saus van Ewald,

De dag ervoor alles in de marinade gezet en de pinda saus gemaakt en op de dag zelf de komkommer salade gemaakt.

IMG_2356.jpeg
IMG_1712.jpeg
IMG_1713.jpeg
IMG_1714.jpeg

IMG_2357.jpeg
IMG_1731.jpeg

Dan de dag erna alles lekker op een saté stokje rijgen ( wat blijft dat toch een werkje )
IMG_1724.jpeg
IMG_1725.jpeg
IMG_1726.jpeg
IMG_1730.jpeg

Vervolgens heb ik alles mooi afgedekt en terug gezet in de koeling.

Na al die lekkere biertjes en wijntjes was het tijd om de Saté-BBQ aan te slingeren en was het tijd om los te gaan op de Sate-BBQ.

c3753bdb-3e0a-465e-83ca-cce4ea086f86.jpeg
b056760f-f149-4bec-bce8-8b6a6448b779.jpeg
166d2b63-1674-4cac-a1f9-d1713860eaf9.jpeg


Vervolgens het bordje vol geschept met lekkers en konden we lekker eten.

db26e179-33cc-4ca6-8ba5-cb5774f00fc3.jpeg


Wederom heerlijk gegeten met allemaal lekkers dankzij een aantal mooie recepten van forumleden! Mijn dank daar voor!

Groet,
Roy
 
Laatst bewerkt:
Wauwie, dat ziet er heeeel goed uit.
Mooie foto's. Het water loopt me in de mond.
Superprestatie weer Chef Royke
 
Saté’s doen het altijd wel goed. Ze zien er heerlijk uit.
 
Ja man, saté baby! Zalig Roy!
 
Ik ben echt verslingerd aan saté stokjes en alles wat erbij komt kijken,

ik heb hier een paar leuke kookboeken waaronder Indostock en het befaamde boek van Beb Vuyk waar ik regelmatig dingen uit maak.

Maar het leukste vind ik stiekem wel de homemade recepten zoals de Tante Miho, Jooks zijn saté en de pinda saus van Ewald.

Mocht iemand nog een leuke homemade saté recept hebben of een ander leuk recept ben ik er wel nieuwsgierig naar! En zou dan ook willen vragen als iemand zo een lekker familie recept heeft om dat hier te plaatsen of in een eigen draadje natuurlijk als je daar zin in hebt.

Mijn dank daarvoor is groot 🤗
 
Sate Saus (eigen recept)

1 pot Calve Pindakaas (grote pot)
1 ½ pot Water (gebruik pot van pindakaas)
¾ flesje Ketjap Manis (klein flesje)
1 theelepel Gemberpoeder
1 theelepel Knoflookpoeder
2 theelepels Sambal
5 centi-liter Citroensap
1 ½ eetlepel Suiker
2 centi-liter Tobasco

Pindakaas en water bij elkaar voegen in een pannetje boven een zacht vuurtje. Vervolgens overige ingrediënten toevoegen en doorroeren totdat gladde sate-saus ontstaat. Eet smakelijk.
 
Laatst bewerkt:
Man man , honger nu .🤤.
 
Ha Roy, had je niet ff kunnen bellen?
Lekkerman.
 
Dat lijkt me een prachtig saté grilletje! Weet je waar die van is?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Jeetje wat een werk Roy. Gezien het resultaat zal het wel eerder op zijn gegaan dan de tijd die jij er in gestoken had. Maar het blijft een (lekkere) hobby.
 
Heerlijk!

Krijg er gelijk zin in, meteen saté op de planning gezet voor deze vakantie. 😋😋
 
Heerlijk! 1 foto is de perfecte close up. 📷
Ben benieuwd of ik de goede heb gekozen ?
Ik zelf vind de eerste foto mooi,
maar daar stond nog een mes op de foto, dus die heb ik maar niet gekozen.

Ha Roy, had je niet ff kunnen bellen?
Lekkerman.
Ja helemaal niet bij stil gestaan ☺️
Ik weet al wat wij eens gaan eten ;)
Dat lijkt me een prachtig saté grilletje! Weet je waar die van is?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hoi G4P,

Dat is een Mini Sate Barbecue, en die heb ik hier van daan:

Mini Sate Barbecue

Gezien het resultaat zal het wel eerder op zijn gegaan dan de tijd die jij er in gestoken had. Maar het blijft een (lekkere) hobby.
Hahaha ja meestal is alles in no time op Erik. Maar daar kan ik wel van genieten als ze allemaal aan eten zijn en plezier hebben. En op einde van de avond zijn meestal alle stokjes ( dat zijn er meestal een kleine 150 ) op een paar na allemaal op. Kwa werk is het allemaal veel voorbereiden zorgen dat je alles Mise en place hebt, als eenmaal de Saté-BBQ aanstaat gaat het hard met het grillen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan