BasBQ
Beef en Steak

Vraagje pp

M

morphie

Gast
Gisteren m'n eerste pp gemaakt op de wsm! Deze was zeer lekker, maar hij was naar mijn gevoel iets te droog. Heb het bereid volgens het wedstrijd pp van noskos met een paar wijzigingen. M'n eigen bbqsaus gebruikt en bij de injectiemix wat hotsaus bijgedaan. Temperatuur wsm zat steeds tss de 230 en 250 ?  F.
Enige tips om het toch iets sappiger te krijgen? Sommige delen van het vlees waren perfect, andere juist te droog.

Ook heb ik het gevoel dat m'n houtchunks iets te snel verkolen.
Tips om dit te vermijden zijn ook welkom.

Toch nog een fotootje van de restjes
c745b8d72d9ad8f34af6e3ac581facc2_zps5ca0729b.jpg


 
Had je hem ingepakt na 7 uur? Had je de eindsaus toe gevoegd?

Had je blokken of snippers, snippers kan je van te voren weken dat scheelt behoorlijk.

Ik zie geen bark, donkere buitenkant bij je PP,?

Heb je nog meer foto's?
 
Bij een kerntemp van 74?C heb ik de procureur ingestreken met bbqsaus. Nog 1u30 ? 2uur laten liggen en dan ingepakt na ongeveer een totaaltijd van 6:30u.
Na een totaaltijd van +- 8:00u had ik een kerntemp van 88?C
Vlees 30 min laten rusten en de eindsaus ook toegevoegd.

Ik ben begonnen met 3 blokken kersen hout.
Later nog eens 3 toegevoegd.

Er zat wel degelijk een bark aan, vrij dun weliswaar.

Wat ik ook merkte is dat ik voor de eindsaus met moeite 1/3 cup vleessaus (vocht van procureur) had.

Meer foto's heb ik jammer genoeg niet genomen. Dit zal voor volgende keer zijn.
 
Waar kwam je procureur vandaan?
 
Spiering kwam van de makro.
Ik was ook al aan het denken of het vlees misschien iets te mager was.
 
Denk dat het aan je spiering heeft gelegen :(

De eindsaus voeg ik pas toe na het pullen.
 
Ik denk hetzelfde als Frits. Bij mij heb ik altijd veel vocht uit de folie.


Sent from my iPhone using Tapatalk 2
 
Terug
Bovenaan Onderaan