BasBQ
Beef en Steak

vraagje bacon

 
 

miep

Pitmaster
Berichten
805
Hoi allen,

Even een vraagje, wat is wijsheid, mijn stukje buikspek was iets eerder ontdooid dan verwacht. Heb het net dus in de pekel gezet, maar voel er weinigvoor om in de avond (het isnu 20.30 uur) de q aan te zetten wanneer raden jullie aan om te quen het is nu donderdag, dus overdag of vrijdag ochtend?  61/2dag of een dagje langer?
Ik twijfel, omdat het best lang in de koeling ligt, wel met Leozout ........
 
als je het nu net pas in de pekel hebt gezet, moet het nog een aantal dagen toch? dus geen stress voor dit moment
 
Ik zou liever iets te lang dan te kort pekelen, dit ivm het goed intrekken van het Leo zout.

Voor de smaak maakt een dag extra niet zo veel meer uit.
 
Dank jullie wel, dan volgende week vrijdagochtend :)
Heerlijk zo,n vraagbaak als je twijfelt
 
daar zijn we oa voor haha
 
Juist door dat zout hoef je je geen zorgen te maken, het nitriet zorgt ervoor dat schadelijke organismen niet kunnen groeien.
 
Terug
Bovenaan Onderaan