Beef en Steak

Vraag over recept Rosbief

Gebr(Aad)

Tondelzoeker
Berichten
12
Goedemorgen allen,

Vandaag staat er rosbief van de bbq
Als beginnende bbq’er heb ik een vraag over onderstaand recept.

Bij stap 2 moet ik bloem mengen met mosterd peper en zout, maar er komt nergens terug wanneer ik dit mengsel moet gebruiken? Wat is jullie mening hierover?

Bedankt alvast!


ROSBIEF MET WORTELEN EN JUS
Genieten van mooi, langzaam gegaard rundvlees. Perfect voor een doordeweekse avond.

Rosbief met wortelen en jus

Bereidingstijd: 70 minuten
INGREDIENTEN
Ingrediënten: (voor 4 personen)
Ca. 1000 gram rosbief
1 ui gesneden in 8 partjes
5 gram bloem
5 gram mosterd
Zeezout naar smaak toevoegen
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
500 gram wortelen in de lengte gehalveerd

Voor de jus:
15 gram bloem
250 ml rundvlees bouillon
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 230°
  2. Mix de bloem en de mosterd met zeezout en peper en eventueel nog andere kruiden indien gewenst in een schaaltje
  3. Neem een braadslede en leg de uien en de wortelen gemengd op de bodem
  4. Leg de rosbief er bovenop en laat 20 minuten garen in de oven
  5. Breng de oven terug naar 190°
  6. 30 minuten voor rood/rare , 40 minuten voor rosé/ medium en 1 uur voor doorbakken/well done
  7. Haal de braadslede uit de oven en leg de rosbief op een warm bord en dek het af met aluminiumfolie. Zeker een half uur laten rusten
  8. Haal de wortelen uit de braadslede en leg deze op een verwarm bord afgedekt met aluminiumfolie. Zeker een half uur laten rusten
  9. Zet de braadslede op het fornuis en roer de bloem er door heen
  10. Goed schrapen over de bodem en aan de kook brengen zo’n 30 seconden
  11. Als laatste de bouillon met kleine scheutjes al roerende toevoegen en laten binden tot een jus
  12. Rosbief in plakken snijden en serveren met de wortelen eventueel puree of gebakken aardappelen en de jus
 
Het bloem/mosterd mengsel smeer je aan het begin om de hele rosbief.
Succes
 
Deze vraag verplaats ik naar de rookkamer.
Je bereiding met foto's (ook van het vlees op de BBQ) zien we wel graag in een nieuw draadje in Low & Slow terug
 
Terug
Bovenaan Onderaan