MarcH
Kooltjesharker
- Berichten
- 184
Hallo mede-bbq-ers!
Mijn naam is Marc, ik maak nu ongeveer 10 jaar gebruik van bbq's, maar dit was altijd alleen op mooie zomerdagen, als er wat te vieren was. Begonnen met een zuil bbq van de Lidl, waarop je alleen maar direct kon grillen. Maar ik kende de term indirect nog helemaal niet... Ik was gewoon de standaard huis, tuin en keuken bbq-er. Ik vond het heerlijk als ik het deed en miste niets. Maar toen die binnen 2 jaar weggeroest was, wilde ik toch een ketel met deksel, want daar gaat ik goede dingen over gelezen. Maar een Weber? Echt niet, veel te duur. Dus voor 5 tientjes een soortgelijk ding van 47cm gehaald bij een bouwmarkt. Top! Wat is dat allemaal met dat indirecte waar men het steeds over heeft..? Ok, dat werkt goed! Hé, nu kan ik ook rookhout gebruiken... Blij dus. Maar nog steeds alleen op de mooie dagen als er wat te vieren viel. En een enkele keer gewoon omdat het kon. Maar verder weinig. Deze ketel was ondanks de hoes die ik er overheen had, ook binnen 2 jaar uitelkaar geroest. Toen zeg ik tegen m'n vrouw : zeg, dat bbq-en vind ik eindelijk wel dusdanig te gek, dat ik er meer mee wil doen. Zullen we toch maar een Weber van 57cm halen? Ok, laten we dat doen! Nou, om kort te gaan : deze hebben we een jaar en wat een verschil in het gebruik! En aangezien we veel thuis waren de laatste maanden met veel mooi weer, hebben we er een pizzaring met rotisserie bijgekocht, verschillende inserts voor in het rooster, alle rookhoutsoorten enz! Dus ja, het is in notime uitgegroeid tot heerlijke hobby! Koken was dit al jaren, dus dit past er helemaal bij. En nu ook een plek waar ik kennis kan opdoen, het evt kan delen met nog minder ervaren bbq-ers en gewoon om heerlijk verslagen te lezen of wat dan ook. Bedankt voor het lezen, blijf gezond en geniet! Ik zet nog wat foto's neer van mijn projectjes de afgelopen twee maanden ofzo. Meerrrrr! Ik ben er klaar voor!
Marc
Mijn naam is Marc, ik maak nu ongeveer 10 jaar gebruik van bbq's, maar dit was altijd alleen op mooie zomerdagen, als er wat te vieren was. Begonnen met een zuil bbq van de Lidl, waarop je alleen maar direct kon grillen. Maar ik kende de term indirect nog helemaal niet... Ik was gewoon de standaard huis, tuin en keuken bbq-er. Ik vond het heerlijk als ik het deed en miste niets. Maar toen die binnen 2 jaar weggeroest was, wilde ik toch een ketel met deksel, want daar gaat ik goede dingen over gelezen. Maar een Weber? Echt niet, veel te duur. Dus voor 5 tientjes een soortgelijk ding van 47cm gehaald bij een bouwmarkt. Top! Wat is dat allemaal met dat indirecte waar men het steeds over heeft..? Ok, dat werkt goed! Hé, nu kan ik ook rookhout gebruiken... Blij dus. Maar nog steeds alleen op de mooie dagen als er wat te vieren viel. En een enkele keer gewoon omdat het kon. Maar verder weinig. Deze ketel was ondanks de hoes die ik er overheen had, ook binnen 2 jaar uitelkaar geroest. Toen zeg ik tegen m'n vrouw : zeg, dat bbq-en vind ik eindelijk wel dusdanig te gek, dat ik er meer mee wil doen. Zullen we toch maar een Weber van 57cm halen? Ok, laten we dat doen! Nou, om kort te gaan : deze hebben we een jaar en wat een verschil in het gebruik! En aangezien we veel thuis waren de laatste maanden met veel mooi weer, hebben we er een pizzaring met rotisserie bijgekocht, verschillende inserts voor in het rooster, alle rookhoutsoorten enz! Dus ja, het is in notime uitgegroeid tot heerlijke hobby! Koken was dit al jaren, dus dit past er helemaal bij. En nu ook een plek waar ik kennis kan opdoen, het evt kan delen met nog minder ervaren bbq-ers en gewoon om heerlijk verslagen te lezen of wat dan ook. Bedankt voor het lezen, blijf gezond en geniet! Ik zet nog wat foto's neer van mijn projectjes de afgelopen twee maanden ofzo. Meerrrrr! Ik ben er klaar voor!
Marc