BasBQ
Beef en Steak

Voorstellen

J

Jwkeul

Gast
Hallo,vandaag nieuw op jullie forum.
Net een bbq van weber aangeschaft een performer.
We hopen hier veel plezier aan te beleven en lekkere dingen op te bereiden.
Wat kun je nu het beste gebruiken briketten of houtskool?
En zijn er ook andere merken kolen dan die van weber welke lang blijven gloeien?
Ook zie ik briket houders welke je kunt vullen met kolen om te verwarmen wat is hier de bedoeling van?
Hoe plaats je deze in de bbq?

  Jw
 
hoi JW,
welkom bij dit edele genootschap.

de meeste antwoorden op je vragen kan je hier op het genootschap makkelijk vinden en als je er dan nog niet uitkomt zou ik een nieuw draadje starten in de rookkamer  ;)
 
Jw, welkom hier!

Een Weber werkt op houtskool en briketten, alhoewel het meerendeel briketten gebruikt.
Weber maakt hele geode barbecues, helaas geldt dit niet voor hun briketten. Ga op zoek naar kokosbriketten die zijn over het algemeen beter,
Er zijn brikettenstarters, dat is een  ronde metalen bus waar je boven briketten in doet en deze dan boven een aantal brandende aanmaakblokjes zet. Het is een soort van schoorsteen die al je briketten goed laat branden binnen twintig a dertig minute. Je hoeft nooit meer vloeibare aansteekmiddelen te gebruiken.

Als de briketten branden kan je ze bij Weber in twee metalen mandjes storten, dit zorgt ervoor dat je nog zuiniger kan barbecueen.
 
Hoi Jw, welkom bij het BBQ Genootschap
 
Welkom JW, veel plezier en inspiratie hier!
 
Welkom!!
 
Welkom
 
Hoi, welkom hier
 
Wat een warm welkom hier!.
Ben net met de weber aan het poetsen en monteren gegaan,er zit ook iets van een plastic zwart emmertje bij???
Neem aan dat dit niet voor de gloeiende kooltjes gebruikt wordt,waar wel voor dan?
Op de zak van weber staat dat de briketten wel 4 uur gloeien dit is niet zo dus?
Waar zijn de goede briketten of kolen dan te verkrijgen?
We wonen zelf in Haarlem dus hier in de buurt zou handig zijn.

  Jw
 
Van harte welkom JW!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan