Beef en Steak

voordrogen van worst of spek

  • Onderwerp starter Onderwerp starter yde de boer
  • Startdatum Startdatum
Y

yde de boer

Gast
hoi
inderdaad, de boer die makket de droege woarst dy't smakket.
woonplaats Bolsward
voorheen droogde ik de droge worst v??r met een oud gasfornuis
maar ik wil dit anders gaan doen
ik denk aan infrarood verwarming, maar ik kan nergens ervaringen vinden hiermee
is er iemand die hier al eens wat van gehoord heeft

vr gr yde
 
Yde ik verplaats je draadje even naar het charcuterie deel. Daar is het beter op z'n plek en kunnen we het later beter terug vinden.

Droge worst via infrarood verwarming ken ik niet. Wel geregeld omgebouwde wijnklimaatkasten gezien. In dit draadje staat een schematisch overzicht. (Reactie 16)
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/koud-gerookte-ham-gt-droogomstandigheden/msg108287/#msg108287
 
Ik heb er geen ervaring mee. Maar in principe maakt de warmte bron niet zoveel uit.
Als het maar indirekt gebeurt zodat de worst niet gaat garen.
En door de warmte bron voldoende luchtstroming wordt gecre?erd. Dus warme lucht laten stijgen en koude lucht aanvoeren.
Op dit punt denk ik dat infrarood warmte niet echt handig is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan