BasBQ
Beef en Steak

Voorafje.

willyowinki

Stoker
Berichten
325
IMG_1495.JPG


Het is zo eenvoudig te maken,je hebt er hoogstens een kwartier voor nodig, het smaakt voortreffelijk en je gebruikt het als voorafje (delen in partjes) of helemaal niet en dan hou je 'm lekker voor jezelf.

Nodig:beetje  olijfolie----8 kers- of snoeptomaatjes,gehalveerd----1 lente uitje,in ringetjes----2 eiwitten----fijngehakte basilicum----evt wat blaadjes basilicum extra----2 sneetjes brood dat je lekker vindt.

In een koekepan wat olie verhitten. Daarin de tomaatjes en wat uitjes lichtjes aanstoven.

De eiwitten (ikzelf heb de volledige eieren gebruikt maar dat is wel iets zwaarder in de maag) luchtig loskloppen (of zoals Joop Braakhekke met de staafmixer er op los);beetje zout en peper er bij.

Nu de eiwitten voorzichtig toevoegen en eventjes kort maar snel met een houten spatel ertussen door roeren. Ben je bang dat je het nu verprutst dan doe je dit gewoon lekker even niet.Nu de uienringetjes netjes verdelen.
Verder rustig laten garen op een zacht vuurtje tot de randjes los komen.

De grote truc komt nu....storten op het brood. Als de omelet (want dat is het eigenlijk) nog een beetje slap is neem dan een spatel en til daarmee een helft omhoog en schuif er tegelijk even een boterham  onder.Dan met de spatel naar de andere helft,tillen,brood eronder.
Daarna de hele constructie op een bord schuiven. Als 't de eerste keer niet lukt,niks in de weg...de smaak blijft hetzelfde en de tweede keer lukt het wel omdat je weet wat je verkeerd hebt gedaan.

Versier het met wat basilicumblaadjes maar niet zoals ik. Op de foto kun je zien dat deze oen ze meegebakken heeft....weg vrolijk gezicht.

Nog een gratis advies....gewoon doen. Iedereen gaat van je houden!

 
ik heb de foto er even bijgeplakt Willyo  ;)
 
willyowinki zei:
gewoon doen. Iedereen gaat van je houden!

Nu weten we het grote geheim van Willy ;D
 
Terug
Bovenaan Onderaan