BasBQ
Beef en Steak

Vissoep ?en croute? (zomercursus Reitse 2012)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.965
grillacademyzomer2012-8.jpg


Dit is een van de recepten van de zomer bbq cursus bij Reitse Spanninga 2012, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Lichte bouillon kerrie met zeefruit onder andere  mosselen en zalm
onder een knapperig hoedje van korstdeeg

Ingredi?nten:
Uitgaande van 8 personen

- 8 plakken korstdeeg uit de vriezer (Koopmans)
- 2 eidooiers
- 200 gram verse vis of ?Fruit de mer? (te koop bij de supermarkt in de vriezer)
- 100 gram Hollandse garnalen
- ? prei
- ? bosje gehakte peterselie

Soep:

- 50 margarine
- 60 bloem
- 1 theelepel kerrie poeder
- ? gesnipperd uitje
- 2 bouillon blokjes

Bouillon

- 1 liter water
- 200 gram grof vers gesneden soepgroente
- 1 blaadje laurier
- 1 glas droge witte wijn.

Werkwijze:

Zet het water op met de groenten en laat dit zachtjes koken.
Snijd de verse vis in blokjes en doe dit in de bolzeef.
Dompel de vis in de bouillon en laat dit 1 minuut (niet langer) in de bouillon staan.
Laat de vis afkoelen en doe de garnalen erdoor.
De garnalen dus niet met de vis meekoken anders worden ze droog!

Maak de soep:
Smelt de margarine en doe de uitjes erin (niet laten kleuren)
Voeg in een keer de kerriepoeder toe en laat dit oplossen in de boter.
Voeg nu de bloem toe en roer net zo lang tot er een bal ontstaat.
Laat de roux (zo heet dit in vaktermen) koud worden.
Roer beetje bij beetje de bouillon bij de roux en laat deze gebonden soep 10 minuten doorkoken.
Op smaak brengen met de bouillon blokjes.|
Alles zeven en koud laten worden.
Verdeel in de cocottes de vis en de zeerfijn gesneden prei met gehakte peterselie.
Schep de koude soep op de vis tot de cocotte voor de helft is gevuld.
Strijk de korstdeeg plak in met eigeel en leg het met de ?natte? kant over de cocotte.
Strijk nu de bovenkant van het korstplakje met eigeel.
Nu de cocottes 30 minuten op de Weber zetten indirecte methode!!

Voor alle duidelijkheid:

Briketten aan de zijkant van de BBQ of bij de gas BBQ?s de buitenste branders aan en de middelste uit,
of in het midden van de Weber Q.
Na 30 minuten gelijk opdienen

grillacademyzomer2012-9.jpg


Lekker Ite!
 
ook weer zo'n mooi recept om te onthouden
 
Hier wordt mijn vrouw erg vrolijk van  ;D
 
Terug
Bovenaan Onderaan