Beef en Steak

Vet spek

 
 
 

cold_as_ijs

Pitmaster
Berichten
731
Ik heb een paar kilo vet spek in de vriezer liggen. Ik was eigenlijk van plan dit te gebruiken voor reuzel te maken, maar toevallig gaf mijn buurman dat hij dit heerlijk vond als het lekker uitgebakken was.
Nu leek met het wel leuk om een stuk te pekelen alleen kan geen recepten vinden.

Moet ik het gewoon pekelen met keukenzout? Of moet ik het gewoon net zo pekelen buikspek?
En is roken nog aan te raden? Dan is het koudroken natuurlijk, want verwacht dat er niet veel over blijft van warm roken.

ps lardo maken zou ook kunnen maar heb niet de mogelijkheid om het lang genoeg te drogen.
 
Nee sorry, ik ken alleen Lardo en als gebruik voor lardeer of bardeerspek bij bijvoorbeeld kalkoen
 
Voor koud roken denk ik niet dat het momenteel de moment is. Temperatuur gaat in de kamado te hoog oplopen vermoed ik. Dacht gelezen te hebben max 30°, maar als het buiten al 30° is, dan ga je daar al snel boven.
 
@Stijn thanks voor de tips, maar wat jij laat zien is wat we in Nederland “mager” spek noemen. Ik heb al 3 stukken buikspek klaar liggen om een dezer dagen te gaan roken. Ga deze warm roken op 88 graden. Koud roken zou nog mooier zijn maar dan krijg je weer het droogproces. Waar en hoe droog jij je vlees?

Dit is wat ik wil klaarmaken:
1597317726581.jpeg

Denk dat het niet anders zal zijn als paar dagen pekelen met zout.
 
Terug
Bovenaan Onderaan