BasBQ
Beef en Steak

verslag van mijn eerste pulled pork .

 
 

gerarddm

Sprokkelaar
Berichten
40
heb maandag een mooi stuk varkensnek gekocht van 2.7kg
eerst even het overtollig vet eraf gehaald .



daarna goed in de rub gezet , ik heb de pork rub van letzQ gebruikt




daarna in de folie en een nacht in de koelkast.



Dinsdag ochtend vroeg uit bed 06:15 bbq gereed maken en om 07:15 ging het vlees erop.





ik had de snake methode gebruikt voor de kolen en kon de temperatuur goed onder controle houden.
de dome temperatuur was constand rond de 110/ 120 graden .

na 2 uur was de vlees temperatuur 53graden
na 3uur 62 graden
na 4 uur 66 graden
na 5 uur 69 graden
na 6 uur 70 graden toen het vlees in aluminium folie ingepakt , en weer terug op de bbq
nu heeft hij 2 uur op de bbq gelegen tot de kern temperatuur 82 graden was.
ik heb toen het vlees uitgepakt en het vocht uit de folie opgevangen , om weer te gebruiken voor de eindsaus.



nu het vlees nog 2 uur terug totdat de kern temperatuur 88 graden was .
het vlees van de bbq gehaald en nog 45 minuten laten rusten in de aluminium folie .



na 45 minuten was het eindelijk zover .



we konden gaan pullen, eerst met 2 vorken , maar later met de hand dat ging iets sneller
het vlees was heerlijk zacht en mals.






en we hebben er van gesmuld , het is zeker voor herhaling vatbaar .





 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!
Waarom heb je het vlees bij 82gr weer uitgepakt??
 
Dat ziet er lekker uit, zo lust ik het ook wel. :) !
 
Het blijft ongelooflijk lekker. Krijg er al weer zin in
 
Sticker waardig...
 
Lekker hoor zo'n stukkie vlees!
 
Terug
Bovenaan Onderaan