BasBQ
Beef en Steak

Varkensstoof uit de Dutch Oven

 
 
 
 

richard0501

Gemarineerd
Berichten
1.552
Vandaag mijn Dutch Oven officieel ingewijdt,  (had al eerder wat test gedaan) in mijn homemade pelletgestookte buitenkachel/kookvuur

Eerst de varkensbovenbil op stukjes gesneden en aangebraden in de pan, uien toegevoegd en daarna wat specerijen en knoflook.






lekker 2 uurtjes laten stoven. Ondertussen nog even een fattie in elkaar gedraaid

Morgen is het hier feest, en moet ik nog mango en pistachenoten toevoegen. kan ik de pot met inhoud zo een dag laten staan?

Ik had er namelijk 1 dag een beetje water in laten staan en toen zat er al roest in?
 
Je stoof kan wel eens nadelige invloeden hebben op de seasoning van je pan, dit komt door de zuurtegraad.
Als hij klaar is in een bak doen en terugkoelen en de pan even een likje crisco geven.

De volgende dag gewoon weer in de pan opwarmen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan