- Berichten
- 213
Voor de paasdagen een 2 stukken varkensruggebraad van 1 tot 1.5 kg gekocht te hebben. Hier de vraag neer gezet voor een recept.
Na geen enkele reactie te hebben ontvangen met een recept, dus zelf maar wat proberen.
wat gevonden bij paddopaul hier op het forum.
De rub gemaakt uit:
- Paprikapoeder
- bruine bastardsuiker
- fijn zeezout
- Selderijzout
- Uienpoeder
- Knoflookgranulaat
- Gemalen Gemberwortel
- Cayenne Poeder
- Gemalen Mosterdzaad
[/URL]
Het vlees lekker in de rub gezet
[/URL]
De Q op 140 graden voorverwarmd. een bakje water onder het rooster en het vlees erop
[/URL]
Na een uurtje regelmatig ingesmeerd met een appel/citroensap
[/URL]
toen ik een kern van rond de 60 graden zat het vlees in gesmeerd in een glace gemaakt met
Smokey Honey BBQ saus
- Ketjap manis
- Esdoornsiroop
- cayennepeper
- HP Saus
- Bruine Basterdsuiker.
na een uurtje nog een keer in de glace gezet en het vlees rond de 72 graden er af gehaald
[/URL]
[/URL]
Het vlees even laten rusten en aangesneden
Geserveerd met gebakken aardappeltjes en snijbonen met spek uiensaus.
[/URL]
Ondanks dat het behoorlijk wat langer duurde dan gepland ( goed 4 uur voor dat het 72 graden werd).
Was het heerlijk
Na geen enkele reactie te hebben ontvangen met een recept, dus zelf maar wat proberen.
wat gevonden bij paddopaul hier op het forum.
De rub gemaakt uit:
- Paprikapoeder
- bruine bastardsuiker
- fijn zeezout
- Selderijzout
- Uienpoeder
- Knoflookgranulaat
- Gemalen Gemberwortel
- Cayenne Poeder
- Gemalen Mosterdzaad

Het vlees lekker in de rub gezet

De Q op 140 graden voorverwarmd. een bakje water onder het rooster en het vlees erop

Na een uurtje regelmatig ingesmeerd met een appel/citroensap

toen ik een kern van rond de 60 graden zat het vlees in gesmeerd in een glace gemaakt met
Smokey Honey BBQ saus
- Ketjap manis
- Esdoornsiroop
- cayennepeper
- HP Saus
- Bruine Basterdsuiker.
na een uurtje nog een keer in de glace gezet en het vlees rond de 72 graden er af gehaald


Het vlees even laten rusten en aangesneden
Geserveerd met gebakken aardappeltjes en snijbonen met spek uiensaus.

Ondanks dat het behoorlijk wat langer duurde dan gepland ( goed 4 uur voor dat het 72 graden werd).
Was het heerlijk
