- Berichten
- 246
Gisteren voor 9 personen een procureur van 3,4 kg klaargemaakt op de kamado joe.
De rollade heb ik bestrooid met peper en zout en na het te laten intrekken ingesmeerd met mosterd.
Om 14.00u ging de rollade op de bbq met wat kersenrookhout op een temperatuur van 110graden
Toen een mengsel gemaakt van mosterd en honing en hiermee de rollade enkele keren ingesmeerd.
De laatste ca 20min de temperatuur omhoog gedaan naar 150graden zodat de buitenkant wat kon opdrogen. Dit was grotendeels goed gelukt en bij een temperatuur van 63graden kern heb ik de rollade van de bbq gehaald. Dit was om 18.00u mooi optijd want toen arriveerde de gasten. De rollade ingepakt in alluminiumfolie om te rusten.
Vervolgens hete donders op de bbq gelegd, hiervan helaas geen foto gemaakt.
Deze waren gevuld met roomkaas omwikkeld in ontbijtspek met een druppel honing. Ondanks dat de meeste niet van pittig eten houden waren ze toch zo op. (Had wel goed de zaadlijsten en de witte rand verwijderd)
Als bijgerecht hadden we gepofte aardappels welke ik tijdens de bereiding op de hitteschild had liggen in een gietijzeren plato welke ik per toeval bij de blokker trof.
Ideaal ding voor op de bbq voor maar ?10 (doorsnede 25cm)
De rollade zelf bleek bij uitpakken toch het korstje verloren gegaan te zijn maar hij smaakte nog steeds erg goed.
Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk
De rollade heb ik bestrooid met peper en zout en na het te laten intrekken ingesmeerd met mosterd.


Om 14.00u ging de rollade op de bbq met wat kersenrookhout op een temperatuur van 110graden


Toen een mengsel gemaakt van mosterd en honing en hiermee de rollade enkele keren ingesmeerd.

De laatste ca 20min de temperatuur omhoog gedaan naar 150graden zodat de buitenkant wat kon opdrogen. Dit was grotendeels goed gelukt en bij een temperatuur van 63graden kern heb ik de rollade van de bbq gehaald. Dit was om 18.00u mooi optijd want toen arriveerde de gasten. De rollade ingepakt in alluminiumfolie om te rusten.
Vervolgens hete donders op de bbq gelegd, hiervan helaas geen foto gemaakt.
Deze waren gevuld met roomkaas omwikkeld in ontbijtspek met een druppel honing. Ondanks dat de meeste niet van pittig eten houden waren ze toch zo op. (Had wel goed de zaadlijsten en de witte rand verwijderd)
Als bijgerecht hadden we gepofte aardappels welke ik tijdens de bereiding op de hitteschild had liggen in een gietijzeren plato welke ik per toeval bij de blokker trof.
Ideaal ding voor op de bbq voor maar ?10 (doorsnede 25cm)

De rollade zelf bleek bij uitpakken toch het korstje verloren gegaan te zijn maar hij smaakte nog steeds erg goed.


Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk