F
FrankVL
Gast
Hallo iedereen , mijn eerste postje hier.
Het vakensvlees hier in Thailand is doorgaans van heel goede kwaliteit , dus regelmatig op het menu bij ons.
Varkenshaasje , gemarineerd , kort gerookt en nadien nog es op de grill.
Een pepersausje erbij en frietjes , en gewoon klassiekertje.
Marinade :
- 1 kop appelsiensap
- 1/4 ananas
- 1/2 ui
- 6 looktenen
- 2 eetlepels kippezout
- 2 eetlepels palmsuiker (of een andere bruine suiker)
- een flinke scheut ananas azijn
- 4 eetlepels donkere soya saus
- 4 eetlepels oester zaus
- 2 eetlepels peperkorrels
- alles in de blender en fijnmaken.
---> 24 uur in de koelkast
Roken in de Weber voor 1 uur op 150 C , dan laten rusten in een afgesloten pan.
Na 1 uurtje :
Na (kort) grillen :
En op het bord :
Ik hoop dat ik mijn eerste "huiswerkje" goed gedaan heb...

Het vakensvlees hier in Thailand is doorgaans van heel goede kwaliteit , dus regelmatig op het menu bij ons.
Varkenshaasje , gemarineerd , kort gerookt en nadien nog es op de grill.
Een pepersausje erbij en frietjes , en gewoon klassiekertje.
Marinade :
- 1 kop appelsiensap
- 1/4 ananas
- 1/2 ui
- 6 looktenen
- 2 eetlepels kippezout
- 2 eetlepels palmsuiker (of een andere bruine suiker)
- een flinke scheut ananas azijn
- 4 eetlepels donkere soya saus
- 4 eetlepels oester zaus
- 2 eetlepels peperkorrels
- alles in de blender en fijnmaken.
---> 24 uur in de koelkast
Roken in de Weber voor 1 uur op 150 C , dan laten rusten in een afgesloten pan.
Na 1 uurtje :

Na (kort) grillen :

En op het bord :

Ik hoop dat ik mijn eerste "huiswerkje" goed gedaan heb...
