- Berichten
- 512
Ik wilde eens wat experimenteren met wat Japanse smaken en een varkenshaasje.
daarom maakte ik een pasta van zwarte knoflook met koji, gerookt zout, sushiazijn en wat sesam.
Het varkenshaasje heb ik gevlinderd en ingesmeerd met een dun laagje van de pasta.
Dat opgebonden en op de guru gelegd.
Indirect, zo’n 130 graden, tot een kern van 55 graden. Toen nog even boven een heter deel van de q voor wat meer kleur. Toen ik zo’n 64 kern had mocht het er af.
Uiteraard kreeg ik de dikste stortbui van de dag op mn kop, maar hey, who cares
Het resultaat mocht er wezen. Fijne diepe smaken, rokerig, aards.. nog net niet in balans, iets uitgeschoten met de koji. Dus een goede reden voor een herkansing.
Voor alle zekerheid had ik ook een met een Provençaalse kruidenkorst gemaakt voor de overige gezinsleden, maar die was toch duidelijk tweede keus bij iedereen. Ze leren nog wel eens lekker eten hier thuis!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
daarom maakte ik een pasta van zwarte knoflook met koji, gerookt zout, sushiazijn en wat sesam.
Het varkenshaasje heb ik gevlinderd en ingesmeerd met een dun laagje van de pasta.

Dat opgebonden en op de guru gelegd.
Indirect, zo’n 130 graden, tot een kern van 55 graden. Toen nog even boven een heter deel van de q voor wat meer kleur. Toen ik zo’n 64 kern had mocht het er af.
Uiteraard kreeg ik de dikste stortbui van de dag op mn kop, maar hey, who cares



Het resultaat mocht er wezen. Fijne diepe smaken, rokerig, aards.. nog net niet in balans, iets uitgeschoten met de koji. Dus een goede reden voor een herkansing.

Voor alle zekerheid had ik ook een met een Provençaalse kruidenkorst gemaakt voor de overige gezinsleden, maar die was toch duidelijk tweede keus bij iedereen. Ze leren nog wel eens lekker eten hier thuis!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Laatst bewerkt: