- Berichten
- 340
Vandaag een beetje de vakantieblues...morgen moet er weer gewerkt worden helaas !
Vandaag dus een oude vakantieklassieker op de WGA: Varkenshaas in een balsamico/rozemarijn glac? met een room/groene groenten tagliatelle.
Dit gerecht wordt in veel trattoria's geserveerd in Toscane, heet van de houtskoolgrill, waar ik dan ook de inspiratie vandaan heb gehaald.
Ik zal het recept van de glac? er ook even bij doen.


Ingredienten
2 teentjes knoflook, gehakt
2 tl verse rozemarijn, gehakt
3 el bruine basterd suiker
1,5 dl balsamico azijn
Bereiding
Meng voor de glazuur de knoflook, rozemarijn, suiker en azijn aan de kook en los de suiker op, ca. 5 minuten sudderen tot het een siroop achtig geheel wordt.

Varkenshaas ff goed aanzetten op direct vuur, rondom bruin grillen


Daarna glaceren met de glac? en indirect op 160C tien minuten laten garen.
Dan weer glaceren en weer 10 minuten laten gaan / of tot gaar (kern van +/- 65 C)

Nog een keer glaceren en 10 mins rusten onder folie


Aansnijden maar en bordje opmaken.... nog beetje warme glace eroverheen als saus.
Lekkuuurrr !
Wederom bedankt voor het kijken
Vandaag dus een oude vakantieklassieker op de WGA: Varkenshaas in een balsamico/rozemarijn glac? met een room/groene groenten tagliatelle.
Dit gerecht wordt in veel trattoria's geserveerd in Toscane, heet van de houtskoolgrill, waar ik dan ook de inspiratie vandaan heb gehaald.
Ik zal het recept van de glac? er ook even bij doen.


Ingredienten
2 teentjes knoflook, gehakt
2 tl verse rozemarijn, gehakt
3 el bruine basterd suiker
1,5 dl balsamico azijn
Bereiding
Meng voor de glazuur de knoflook, rozemarijn, suiker en azijn aan de kook en los de suiker op, ca. 5 minuten sudderen tot het een siroop achtig geheel wordt.

Varkenshaas ff goed aanzetten op direct vuur, rondom bruin grillen


Daarna glaceren met de glac? en indirect op 160C tien minuten laten garen.
Dan weer glaceren en weer 10 minuten laten gaan / of tot gaar (kern van +/- 65 C)

Nog een keer glaceren en 10 mins rusten onder folie


Aansnijden maar en bordje opmaken.... nog beetje warme glace eroverheen als saus.
Lekkuuurrr !
Wederom bedankt voor het kijken
