- Berichten
- 301
Na lang wachten mocht de filet met spekrand vanavond op de bbq.
Het begin van deze week het vlees in de pekel gelegd en veel geduld moeten hebben... wat duurt wachten soms lang zeg. Gisteravond het vlees uit de pekel gehaald en laten drogen in de koelkast.
Vanochtend ingesmeerd met een lekkere rub.
Hierna bezig gegaan met het voorbereiden van de bijgerechten.
Dat was voor vandaag: zoete aardappel met kruiden, roosterbrood en gegrilde asperges.
Bbq opgestookt naar een 160 graden en gaan met dat vlees.
Bij een kerntemp van 35graden de zoete aardappelen erbij gezet. Na 1.5 uur was de kern 60 graden.
Vlees van de q af en lekker laten rusten. Temp omhoog en roosterbrood erbij.
Vlak daarna ook de asperges erbij.
Vlees eerlijk verdeeld tussen de vrouw en mijzelf (ik een beetje meer dan haar) en genieten.
Wat een heerlijke maaltijd was dit.
Zelf al waren de zoete aardappelen meer puree met een knappering korstje we hebben enorm genoten!
Het begin van deze week het vlees in de pekel gelegd en veel geduld moeten hebben... wat duurt wachten soms lang zeg. Gisteravond het vlees uit de pekel gehaald en laten drogen in de koelkast.
Vanochtend ingesmeerd met een lekkere rub.
Hierna bezig gegaan met het voorbereiden van de bijgerechten.
Dat was voor vandaag: zoete aardappel met kruiden, roosterbrood en gegrilde asperges.
Bbq opgestookt naar een 160 graden en gaan met dat vlees.
Bij een kerntemp van 35graden de zoete aardappelen erbij gezet. Na 1.5 uur was de kern 60 graden.
Vlees van de q af en lekker laten rusten. Temp omhoog en roosterbrood erbij.
Vlak daarna ook de asperges erbij.
Vlees eerlijk verdeeld tussen de vrouw en mijzelf (ik een beetje meer dan haar) en genieten.
Wat een heerlijke maaltijd was dit.
Zelf al waren de zoete aardappelen meer puree met een knappering korstje we hebben enorm genoten!