BasBQ
Beef en Steak

Vanavond 1e fatty

 
 

yvosurf

Kooltjesharker
Berichten
146
Vanavond de eerste fatty proberen. Tips via internet gevolgd.

1. Gehakt in een zip zakje playmaker en openklappen.  Beetje rub (texaanse) strooien;

23ea80eb13e68490fabe538b1974ba57.jpg


Beetje bbq saus erover (sweet honey):

5381f118305d02d26f98b3c09e8e1b2b.jpg


2. Plakjes kaas en ui snipper erop en met folie rollen maar:

36618455518f8ba5153d095634937e73.jpg


3. Met ontbijtspek vlechten maar:

47fcccb6fb5bedacd66014b23c96afc1.jpg


4. En de Gehakt rol erin rollen met behulp van de folie :

8f2b9c79a91cff45152bf1b005e6f959.jpg


Nu de koelkast in en vanavond op 110 graden indirect tot kerntemp van 70 graden. Dan nog even insmeren en wellicht heel kort affikken op de gril en even laten rusten in aluminium folie.

 
Leuk, ik ga zondag mijn eerste fatty maken.
Hij ligt al klaar ik ben alleen vergeten bbq-saus erop te smeren en uiteraar bedacht ik me dat pas toen hij opgerolt en wel in de koelkast lag.
Ik twijfel nog of ik hem in spekrol, wilde hem eigenlijk door de kruidenmix van noskos rollen
 
Heerlijk zo'n opgerolde "hartinfarct "

Op de shortlist zetten
 
Hmm heerlijk hoor! De rub was wel wat pittig (o.a. Chili erin) dus volgende keer ietsje minder. Het vlammen geeft net extra bite..

ee0dba2475e967ea3e1cc6fc0dd8f221.jpg


f8ad94b9f952369caac22a016ca469d3.jpg
 
Lekker smaak bommetje hoor. Ziet er goed uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan