- Berichten
- 6.637
Om Noskos een beetje te steunen in zijn strijd, leek het mij leuk om weer eens een weber recept te maken. Het recept van deze week is penne pasta met spinazie en gerookte tomaat. Op het plaatje zag het er erg lekker uit, alleen bij het lezen van het recept, miste ik wat.... Namelijk de rol van de bbq. Eigenlijk het enige wat echt op de bbq moet zijn de gerookte tomaten. Daarnaast mag je nog even met een skillet in de weer... Meneer Weber is nu toch wel heel erg bezig accessoires te verkopen. Maar tja het plaatje was wel aanlokkelijk.
Dus besloten om maar te gaan combineren. Ik had nog een prachtig stuk US-sukade in de diepvries en een recept wat al een tijdje op mijn todolijst stond te schreeuwen om er af te komen.
Dus hier gaan we, het weber recept:
[list type=decimal]
[*]cherry tomaatjes in twee-en gesneden
[*]penne
[*]2 el evo
[*]2 teentjes gehakte knoflook
[*]1/2 tl rode peper flakes
[*]1/2 cup verse basilicum
[*]2 cups verse spinazie
[*]1/2 cup parmezaan
[*] pezo naar smaak
[/list]
De bereiding:
[list type=decimal]
[*]doe de tomaatjes indirect in een speciale weber pan en rook ze met weber houtjes ongeveer 5 minuutjes
[*]kook de penne
[*]bak de knoflooken de rode peper flakes in een weber skillet
[*]voeg de tomaten toe
[*]als de pasta klaar is, deze afgieten. Houdt een beetje kookvocht over
[*]pasta kookvocht, spinazie en basilicum in de pan (ik heb nog heel even de kook er over gegooid)
[*]meng alles en eet warm
[/list]
Het sukade recept is een bekende van hier, dus ga ik niet verder over schrijven. Ik heb me voor de verandering een keer draconisch aan een recept gehouden.
Het resultaat:
Tja nu zal de oplettende kijker al denken wat is er met je penne gebeurd. Nou dat is simpel meneer en mevrouw Structor hadden een communicatie storing over of we nog penne hadden ;D.
Wat vonden we er van. Mevrouw Structor was heel blij met een keer een duidelijk andere maaltijd van de bbq, ik vond de pasta ook lekker. Maarrrrr de reden dat ik eigenlijk dit verhaal intik is om de US-sukade in cola/ketjap marinade op iedereens todo lijst te krijgen. Dat is echt geweldig lekker zeg!!!!!
De enige kritiek puntjes die ik op dit recept heb zijn:
1) na het rusten van je vlees en trancheren is je vlees zo snel koud (tips anyone??)
2) voor het mooie doe ik hem de volgende keer 8 of 9 minuten ipv van 10 minuten.
ps: het gebrek aan (scherpe) foto's heeft iets met murphy te maken
Dus besloten om maar te gaan combineren. Ik had nog een prachtig stuk US-sukade in de diepvries en een recept wat al een tijdje op mijn todolijst stond te schreeuwen om er af te komen.
Dus hier gaan we, het weber recept:
[list type=decimal]
[*]cherry tomaatjes in twee-en gesneden
[*]penne
[*]2 el evo
[*]2 teentjes gehakte knoflook
[*]
[*]1/2 cup verse basilicum
[*]2 cups verse spinazie
[*]1/2 cup parmezaan
[*] pezo naar smaak
[/list]
De bereiding:
[list type=decimal]
[*]doe de tomaatjes indirect in een speciale weber pan en rook ze met weber houtjes ongeveer 5 minuutjes
[*]kook de penne
[*]bak de knoflook
[*]voeg de tomaten toe
[*]als de pasta klaar is, deze afgieten. Houdt een beetje kookvocht over
[*]pasta kookvocht, spinazie en basilicum in de pan (ik heb nog heel even de kook er over gegooid)
[*]meng alles en eet warm
[/list]
Het sukade recept is een bekende van hier, dus ga ik niet verder over schrijven. Ik heb me voor de verandering een keer draconisch aan een recept gehouden.
Het resultaat:

Tja nu zal de oplettende kijker al denken wat is er met je penne gebeurd. Nou dat is simpel meneer en mevrouw Structor hadden een communicatie storing over of we nog penne hadden ;D.
Wat vonden we er van. Mevrouw Structor was heel blij met een keer een duidelijk andere maaltijd van de bbq, ik vond de pasta ook lekker. Maarrrrr de reden dat ik eigenlijk dit verhaal intik is om de US-sukade in cola/ketjap marinade op iedereens todo lijst te krijgen. Dat is echt geweldig lekker zeg!!!!!
De enige kritiek puntjes die ik op dit recept heb zijn:
1) na het rusten van je vlees en trancheren is je vlees zo snel koud (tips anyone??)
2) voor het mooie doe ik hem de volgende keer 8 of 9 minuten ipv van 10 minuten.
ps: het gebrek aan (scherpe) foto's heeft iets met murphy te maken
