BasBQ
Beef en Steak

Upside down peach pie.

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.006
u8e5aru9.jpg


Ingredi?nten:
voor een 8'' skillet (20 cm)

- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels suiker
- 4 perziken in smalle partjes

Voor het beslag:

- 1/2 cup suiker
- 1/3 cup melk op kamertemperatuur
- 1/3 cup plus 2 eetlepels canola oil (raapzaad of  rapeseed olie C1000)
- 1 1/2 theelepel vanille essance
- 1 ei op kamertemperatuur
- 1 cup bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout

Werkwijze:

- steek de kolen aan en verdeel ze over twee kanten met een bak met water in het midden, de split grill methode.

- meng in een kom de suiker, melk, olie, vanille essance en het ei, totdat de suiker helemaal is opgelost. Meng hierna het meel, bakpoeder en en het zout tot ??n homogene massa.

u2uqedut.jpg


- smelt de boter in de pan en laat twee eetlepels suiker daarin karameliserren. Let op de suiker wordt bloedheet!



- haal de pan van het vuur en verdeel de perziken partjes over de bodem.

era7y2u8.jpg


- verdeel het beslag voorzichtig over de perziken, strijk het glad, en zet het boven de waterpan in de barbecue.

9u9ehe4e.jpg


- na 35  - 40 minuten is het klaar.

yrazu7e4.jpg


- leg een groot bord, of plank op de pan en draai hem in 1 keer om.

syjypu7e.jpg


Eet smakelijk!
 
Ziet er goed uit.
 
BBQ68 zei:
Lekker! Variant met appel ken ik wel, maar met perzik lijkt me ook helemaal top!
Wij doen een tarte tartin met baderdeeg. Dit lijkt meer een cakevariant. Ziet er wel heel erg lekker uit.
 
Leuk recept Frits!
 
Ja hoor.....die kan zo in de DO.

Morgen eerst weer de american Apple pie. In de loop van de week dit eens proberen.

Mooi mooi Frits.
 
lekker Frits, gaan we maken hier  :)
 
Dat ziet er lekker uit hoor Frits!
 
Leuk recept en zo'n pan komt op mijn verlanglijstje.
 
Ik ben toch al van de BBQ toetjes dus deze ik zeker uitproberen
 
Ziet er prachtig uit Fris, Lekker "zomers"  ;)


(en die van jouw ook hoor Emiel!!)
 
Denk dat je beter eerst de karamel kan maken en er misschien meer perziken op moeten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan