BasBQ
Beef en Steak

Unox rookworst gerookt met de WGA

 

Roland

Stoker
Berichten
404
Ik eet af en toe eens een stukje rookworst, dan bedoel ik nu dus die dingen uit de supermarkt in plastiek die je moet opwarmen in heet water. Al verschillende geproefd, zowel bekende merken als merkloos en huismerken en er is één constante, geen een van die worsten zou eigenlijk de naam (rook)worst mogen dragen.
Ik dacht, kunnen we dat niet beter? en omdat de Unox rookworst bij mij in de top zit van de minst smaakvolle leek dat de ideale kandidaat.

Omdat ik niet wist wat het vel van de worsten met de rook zou doen er met de punt van een mes veel gaatjes in geprikt.
2 worsten indirect met enkele kokosbriketten en een blokje eikenhout, temperatuur op 90-95 graden, ik heb nadien wel nog enkele briketten moeten bijvullen. Nadien de worsten in een zip zakje tot de volgende dag.

En het resultaat, ja, we kunnen het inderdaad beter, nu een worst waarbij de rooksmaak zeker niet overdadig maar wel duidelijk aanwezig is. Mag herhaald worden.

DSC_3914.JPG


DSC_3915.JPG


DSC_3920.JPG


DSC_3921.JPG
 
Laatst bewerkt:
Volgende stap, zelf rookworst stoppen?
 
leuk idee :)

mag ik vragen waar je je wga mods vandaan hebt?

Met uitzondering van de thermometer komen de mods van iem die ze maakt en er mee op Marktplaats staat, genaamd S.W.
Tik bij zoeken om Marktplaats maar wga in dan kom je er bij uit.

Prijzen zijn op aanvraag en goedkoop is het zeker niet maar je moet het ook maar één keer kopen he en het is zo handig, zeker die horizontale luchtschuiven zijn een fantastische aanwinst.
 
leuk idee :)

mag ik vragen waar je je wga mods vandaan hebt?

Nog vergeten maar het rooster heb ik zelf in 2 geslepen en dat blik was een bakblik uit de Colruyt (Belgie) waar ik gaten in gemaakt heb met een stappenboor. Dat blik blijft perfect op de rand van de wga hangen en de onderkant blijft ook boven de luchtgaten. Was wel even zoeken geweest om eentje te vinden dat zo goed paste.
 
Leuk dat het is gelukt. Ik haal de benodigde rookworsten immer bij de Hema, die hoeven niet na gerookt, altijd succes... (y)
 
Leuk dat het is gelukt. Ik haal de benodigde rookworsten immer bij de Hema, die hoeven niet na gerookt, altijd succes... (y)
Hier in Belgie zijn er geen rookworsten in de Hema, althans niet in de winkels die ik ken. Vroeger al lang geleden wel dacht ik
 
Das dan zonde.. Die Hema hè? Die weten hoe je een rookworst maakt.
En dan kunnen honderdduizenden roepen, 'Ja maar die worsten liggen daar maar ongekoeld!
Het zou verboden moeten worden!
Ja, lekker joh. Die worsten hebben; A geen koeling nodig want zeer goed gerookt.
B; de omloop van die worsten is zo groot dat er echt niet eentje over datum zal geraken.... :ROFLMAO:
 
Kijk, zo zouden meer mensen moeten denken, wat kunnen we beter! Heel veel kunnen we beter! Leuke post en het zet mij aan het denken voor een probeersel!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan