- Berichten
- 32
Vanavond voor de tweede keer picanha gemaakt en de tips van de vorige keer in acht genomen.
Gisteren een mooie picanha uit Namibië bij de Makro gekocht.
Vlees een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald en vet ingesneden. Wat grof zeezout en versgemalen peper erop.
Q voorbereid met de minion methode met Ecobrasa briketten. 8 Briketten in de starter.
Temperatuur ging vrij snel omhoog, vuur geknepen en is stabiel gebleven tussen de 120 en 130 graden. Picanha indirect op de Q.
Bij kerntemperatuur van 45 de picanha ingepakt en alle luchtsluizen open gezet. Wat Dammers houtskool toegevoegd en binnen no time zat de temperatuur boven de 225 graden.
Picanha er weer op en mooi gegrild tot een kerntemperatuur van 52 graden laten komen. Direct en indirect daarbij afgewisseld zodat de boel niet zou verbranden.
Resultaat was fantastisch! Schoonmoeder had het nog nooit op, ze heeft haar hele bordje leeggegeten, en je weet wat ze van schoenmoeders zeggen, die zijn altijd kritisch!
Gisteren een mooie picanha uit Namibië bij de Makro gekocht.
Vlees een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald en vet ingesneden. Wat grof zeezout en versgemalen peper erop.
Q voorbereid met de minion methode met Ecobrasa briketten. 8 Briketten in de starter.
Temperatuur ging vrij snel omhoog, vuur geknepen en is stabiel gebleven tussen de 120 en 130 graden. Picanha indirect op de Q.
Bij kerntemperatuur van 45 de picanha ingepakt en alle luchtsluizen open gezet. Wat Dammers houtskool toegevoegd en binnen no time zat de temperatuur boven de 225 graden.
Picanha er weer op en mooi gegrild tot een kerntemperatuur van 52 graden laten komen. Direct en indirect daarbij afgewisseld zodat de boel niet zou verbranden.
Resultaat was fantastisch! Schoonmoeder had het nog nooit op, ze heeft haar hele bordje leeggegeten, en je weet wat ze van schoenmoeders zeggen, die zijn altijd kritisch!
