- Berichten
- 896
Pizza was lang geleden....eigenlijk te lang geleden en een pizza met poolish stond nog op het lijstje om te maken.
Heb hierbij de instructies gevolgd van het boek de Perfecte Pizza formule van Italiëplein.
De hydratie 62% en met een poolish van 20%.
Poolish gisteren avond gemaakt, is weinig werken laten staan op kamertemperatuur.
Vanochtend het deeg en ook op kamertemperatuur voor 8 uur.
Op aanraden van iemand op het forum de kruidenmix Kip It Real van Van Berkum gekocht. Deze lekker op de kippendij stukjes gestrooid en gebakken met wat paprika.
Daarna pizza belegd hiermee en wat stukjes ananas.
De poolish proefde ik niet heel goed terug. Dus volgende keer ga ik voor 35% poolish maar het was wel de mooiste en best gelukte pizza die ik tot nu toe heb gemaakt. Was erg blij met het resultaat. We hebben allemaal ook lekker ervan gegeten.
Als toetjes tot slot nog een Chocopasta pizza. Ik maak altijd 1 deegje extra als backup voor als een pizza mislukt. Deze backup mag dan een toetje worden als alle bolletjes opgemaakt zijn zonder misbaksels.
Deze ga ik zeker vaker maken. Zowel de pizza als de kipkruiden gebruiken bij andere kipgerechten.
Heb hierbij de instructies gevolgd van het boek de Perfecte Pizza formule van Italiëplein.
De hydratie 62% en met een poolish van 20%.
Poolish gisteren avond gemaakt, is weinig werken laten staan op kamertemperatuur.
Vanochtend het deeg en ook op kamertemperatuur voor 8 uur.
Op aanraden van iemand op het forum de kruidenmix Kip It Real van Van Berkum gekocht. Deze lekker op de kippendij stukjes gestrooid en gebakken met wat paprika.
Daarna pizza belegd hiermee en wat stukjes ananas.
De poolish proefde ik niet heel goed terug. Dus volgende keer ga ik voor 35% poolish maar het was wel de mooiste en best gelukte pizza die ik tot nu toe heb gemaakt. Was erg blij met het resultaat. We hebben allemaal ook lekker ervan gegeten.
Als toetjes tot slot nog een Chocopasta pizza. Ik maak altijd 1 deegje extra als backup voor als een pizza mislukt. Deze backup mag dan een toetje worden als alle bolletjes opgemaakt zijn zonder misbaksels.
Deze ga ik zeker vaker maken. Zowel de pizza als de kipkruiden gebruiken bij andere kipgerechten.








