- Berichten
- 498
Ik was een tijdje terug aardig onder de indruk van deze techniek:
Ik was benieuwd of ik met mijn Summit deze techniek kon toepassen. Gelijk maar kijken of het met vleugeltjes kan.
Eerst in de rub zetten
Daarna de bbq opgestart met gelijk even kijken of ik een verhoging op het rooster kon bouwen.
Ik heb ooit een grill, (zwarte schaal met dun roostertje) voor € 5,- gekocht voor de schaal die dient als lekbak.
Dit creëerde een afstand tussen het onderste kolenrooster en bovenste roostertje van dik een halve meter.
Bij een temp van 110 graden (en daar was de summit snel op zonder platesetter) de kip direkt boven het vuur
Toen na een half uur het vocht in de kolen begon te druppen was ik om! Alleen die geur al,
Na een paar keer draaien en 1,5 uur later dan het eind resultaat: Heerlijk met Alabama white saus
Zeker de moeite waard om deze techniek een keer te proberen met een kamado (style) bbq.
Omdat het deze maand International Chicken Wing Month! Is deze ook maar ingediend!
Bedankt voor het kijken
Groet Marten
Ik was benieuwd of ik met mijn Summit deze techniek kon toepassen. Gelijk maar kijken of het met vleugeltjes kan.
Eerst in de rub zetten
Daarna de bbq opgestart met gelijk even kijken of ik een verhoging op het rooster kon bouwen.
Ik heb ooit een grill, (zwarte schaal met dun roostertje) voor € 5,- gekocht voor de schaal die dient als lekbak.
Dit creëerde een afstand tussen het onderste kolenrooster en bovenste roostertje van dik een halve meter.
Bij een temp van 110 graden (en daar was de summit snel op zonder platesetter) de kip direkt boven het vuur
Toen na een half uur het vocht in de kolen begon te druppen was ik om! Alleen die geur al,

Na een paar keer draaien en 1,5 uur later dan het eind resultaat: Heerlijk met Alabama white saus
Zeker de moeite waard om deze techniek een keer te proberen met een kamado (style) bbq.
Omdat het deze maand International Chicken Wing Month! Is deze ook maar ingediend!
Bedankt voor het kijken
Groet Marten
Laatst bewerkt: