- Berichten
- 916
Het was nog in februari maar toch nog even delen.
Koud gerookte zalm met whisky volgens recept van Frits:
en gelijk er maar wat kaas bij gelegd
Kaas heeft er 2 en een half uur bij gelegen. De zalm zelfs 12 uur.
De zalm is in stukjes ingevroren en pas afgelopen weekend voor het eerst geprobeerd....
De smaak is goed, maar nog niet goed genoeg. Een vleugje whiskey is mooi blijven plakken, maar het curen was met 18 uur te kort. De buitenkantjes waren steviger en wat zouter dan het middendeel. Ook genereert de CSG op de WGA toch teveel warmte voor het stuk dat er direct boven ligt. Volgende keer onderrooster eruit halen en/of er niets direct boven leggen.
De kaas heeft een weekje in de koelkast mogen rusten en is helemaal goed! Gelukkig geen spoortje zalmsmaak aan te bekennen.
Tegelijkerijd op de ketel ook nog een en ander
Helaas geen foto's van de rest...
Koud gerookte zalm met whisky volgens recept van Frits:



en gelijk er maar wat kaas bij gelegd

Kaas heeft er 2 en een half uur bij gelegen. De zalm zelfs 12 uur.
De zalm is in stukjes ingevroren en pas afgelopen weekend voor het eerst geprobeerd....
De smaak is goed, maar nog niet goed genoeg. Een vleugje whiskey is mooi blijven plakken, maar het curen was met 18 uur te kort. De buitenkantjes waren steviger en wat zouter dan het middendeel. Ook genereert de CSG op de WGA toch teveel warmte voor het stuk dat er direct boven ligt. Volgende keer onderrooster eruit halen en/of er niets direct boven leggen.
De kaas heeft een weekje in de koelkast mogen rusten en is helemaal goed! Gelukkig geen spoortje zalmsmaak aan te bekennen.
Tegelijkerijd op de ketel ook nog een en ander



Helaas geen foto's van de rest...