Hoi,
Dit jaar wil ik een hammetje grillen als Kerstdiner. Mijn beenhouwer raadt me aan om sowieso achterham te nemen, maar die zijn 8 tot 12 kilo
Enkel het nootstukje daarvan zou ongeveer 1,5kg wegen en is meer geschikt voor ons gezin.
Hij gaart de hammen vacuum op 72 graden om ze daarna te lakken met een glaze.
Maar zo mis je volgens mij bakken bbq smaak, dus ik wil het zeker op de Kamado Joe proberen.
Hij kan het stuk wel voor mij inspuiten met pekel, dat lijkt me wel een aanrader.
Wat zijn jullie tips?
- welke dome temperatuur voor low&slow?
- indirect low&slow neem ik aan, bede deflectors gebruiken.
- hoe lang gaartijd schat je voor 1,5kg?
- op welke kerntemperatuur de Kamado opstoken om aan de glaze te beginnen?
- tot hoeveel opstoken? 200, 250, ...
- andere tips?
Dit jaar wil ik een hammetje grillen als Kerstdiner. Mijn beenhouwer raadt me aan om sowieso achterham te nemen, maar die zijn 8 tot 12 kilo

Enkel het nootstukje daarvan zou ongeveer 1,5kg wegen en is meer geschikt voor ons gezin.
Hij gaart de hammen vacuum op 72 graden om ze daarna te lakken met een glaze.
Maar zo mis je volgens mij bakken bbq smaak, dus ik wil het zeker op de Kamado Joe proberen.
Hij kan het stuk wel voor mij inspuiten met pekel, dat lijkt me wel een aanrader.
Wat zijn jullie tips?
- welke dome temperatuur voor low&slow?
- indirect low&slow neem ik aan, bede deflectors gebruiken.
- hoe lang gaartijd schat je voor 1,5kg?
- op welke kerntemperatuur de Kamado opstoken om aan de glaze te beginnen?
- tot hoeveel opstoken? 200, 250, ...
- andere tips?