BasBQ
Beef en Steak

Thermometer en temperatuur vraagje

 

2dehans

Kooltjesharker
Berichten
148
Hallo….
Na een derde tryout even een vraagje over de thermometer… en mss een domme :)

Als men het heeft over 200 graden in een recept… spreekt men dan over de omgevingstemperatuur of over rooster temperatuur? In mijn kamado Joe scheelt het met de dome en rooster temp circa 30 graden

welke is feitelijk leidend?

85705869-0169-4773-81FD-F37CB7FFC114.jpeg
 
Rooster temperatuur. Dus wat er op je thermometer staat

Verstuurd vanaf mijn SM-G998B met Tapatalk
 
Rooster temperatuur. Dus wat er op je thermometer staat

Verstuurd vanaf mijn SM-G998B met Tapatalk

Thxs just checking. Zag in lekker recept staan “deksel temp op 180” dus toch even van de wijs

Mss de dome temp Dan even afstellen :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Inderdaad altijd de temperatuur ter hoogte van het rooster.
 
Met logisch redeneren kom je vaak een heel eind.
Waar ligt je product (vlees of iets anders)? Meestal op je rooster, daar wil je de temperatuur weten. Afstand tot de Dome thermometer en vorm van de Dome etc etc zijn allemaal parameters die je niet in je recept wil en kan verwerken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan