BasBQ
Beef en Steak

there we go..

 

rokendrib

Kooltjesharker
Berichten
112
Zoals beloofd bij het voorstellen, hierbij mijn ribavontuur van vandaag.
Eergisteren heb ik twee ribben ontvliesd en in de rub gezet.
Eigenlijk zouden deze gisteren al op de q zijn gegaan, maar door
tijdnood heb ik dit een dagje uit moeten stellen. Ik ben heel benieuwd
of er een positief danwel negatief effect is van een extra 24 uur intrekken, maar dat
gaan we vanzelf zien.

Bij toeval ben ik vorige week op de site amazingribs.com gestuit, misschien jullie
welbekend, maar mij nog niet. Een schat aan bbq info die ik redelijk aan het plunderen ben.
Bij dhr Meathead de volgende rub geleend:
Memphis Style Rub:

3/4 cup firmly packed dark brown sugar?
3/4 cup white sugar
?1/2 cup paprika?
1/4 cup kosher salt?
1/4 cup garlic powder
?2 tablespoons ground black pepper
?2 tablespoons ground ginger powder?
2 tablespoons onion powder?
2 teaspoons rosemary powder

Ik heb de hoeveelheden gehalveerd en na het rubben had ik nog een aardige
hoeveelheid over:
IMG_0484.jpg



De ribben:
IMG_0482.jpg


Een half uurtje voor het einde ga ik de ribben glazuren:
3 cups brown sugar
?3/4 cup prepared yellow ballpark mustard (ik noem het chemische mosterd (bijv Tesi Bon))
?3/4 cup cider vinegar (appel azijn)

Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken, het is de eerste keer dat ik dit recept probeer.
Gelijk ook een productreviewtje er tegenaan:
IMG_0485.jpg


Ik was zo slim mijn vorige thermometer op de deksel te plakken. Dan smelt ie ::)




 
Nou het begin is in iedergeval goed.
Ik blijf je volgen.
 
Komt helemaal goed hoor. Misschien dat je ribs wat "hammig" smaakt omdat ze langer in de rub hebben gestaan, het zout "cured" het vlees al een beetje. Maar smaken zullen ze ;-)
 
Success!
Pas op dat je niet veel te veel glazuur krijgt..
 
lekker hoor, mooi eerste project
 
update 1
halve starter briketten aangestoken en gestort op de koude
helft die er al in lag.
ribben op de bbq met twee stukken hickory.
Temperatuur schiet gelijk naar de 190c....
Misschien dat de blokken in de fik staan.. even afwachten
of de temp naar beneden wil zo...
 
Een halve weber starter met gloeiende briketten is wel wat veel. Ik gooi er meestal maar een stuk of 20.in. Maar je kunt er altijd nog briketten uit halen.
 
Temp nu gezakt naar 134c....
Volgende keer idd maar wat minderen met de briketjes.
Die draadloze temperatuurmeter is wel top trouwens.
 
Spannend zo' n eerste project, ik hoop dat het zo bevalt dat er nog veel mogen volgen.
 
Temperatuur hangt het laatste uur tussen de 110-120c.
Nog een goed half uur dan gaan ze eraf.
Ben benieuwd, maar ze ruiken heerlijk... :p
 
Je kunt testen of ze gaar zijn door twee ribjes van elkaar te scheuren, gaat dat makkelijk dan zijn ze goed. Of een tandenstoker tussen twee ribbetjes in te prikken, gaat dat zonder veel weerstand dan zijn ze ook goed.
 
Ik scheur meestal :D
 
volgende keer ga ik ook scheuren..
IMG_0486.jpg


IMG_0488.jpg


ik heb ze net op, maar krijg weer honger als de foto's zie.....
ze waren heerlijk, maar de volgende keer zonder glaze, dan zijn ze wat minder zoet.
Dr mag wel wat extra 'bite', een pepertje of zo in...

sh%t.. ze zijn op :'(

bedankt voor de tips onderweg en bedankt voor t lezen!
 
Mooie ribjes hoor, mooie rookring ook! Erg goed gelukt denk ik zo voor de eerste keer. En het leuke is dat je kunt blijven experimenteren met die dingen. Kijk ook eens bij de 3-2-1 methode, dan heb je weer een hele andere structuur aan het eind.
 
mooie ribben hoor, kan goed begrijpen dat ze snel op waren  :)
 
Dat ziet eruit als een goed gelukt stel ribben! Dat zal veel voldoening gegeven hebben denk ik zo.
 
Terug
Bovenaan Onderaan