Zoals beloofd bij het voorstellen, hierbij mijn ribavontuur van vandaag.
Eergisteren heb ik twee ribben ontvliesd en in de rub gezet.
Eigenlijk zouden deze gisteren al op de q zijn gegaan, maar door
tijdnood heb ik dit een dagje uit moeten stellen. Ik ben heel benieuwd
of er een positief danwel negatief effect is van een extra 24 uur intrekken, maar dat
gaan we vanzelf zien.
Bij toeval ben ik vorige week op de site amazingribs.com gestuit, misschien jullie
welbekend, maar mij nog niet. Een schat aan bbq info die ik redelijk aan het plunderen ben.
Bij dhr Meathead de volgende rub geleend:
Memphis Style Rub:
3/4 cup firmly packed dark brown sugar?
3/4 cup white sugar
?1/2 cup paprika?
1/4 cup kosher salt?
1/4 cup garlic powder
?2 tablespoons ground black pepper
?2 tablespoons ground ginger powder?
2 tablespoons onion powder?
2 teaspoons rosemary powder
Ik heb de hoeveelheden gehalveerd en na het rubben had ik nog een aardige
hoeveelheid over:
De ribben:
Een half uurtje voor het einde ga ik de ribben glazuren:
3 cups brown sugar
?3/4 cup prepared yellow ballpark mustard (ik noem het chemische mosterd (bijv Tesi Bon))
?3/4 cup cider vinegar (appel azijn)
Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken, het is de eerste keer dat ik dit recept probeer.
Gelijk ook een productreviewtje er tegenaan:
Ik was zo slim mijn vorige thermometer op de deksel te plakken. Dan smelt ie :
Eergisteren heb ik twee ribben ontvliesd en in de rub gezet.
Eigenlijk zouden deze gisteren al op de q zijn gegaan, maar door
tijdnood heb ik dit een dagje uit moeten stellen. Ik ben heel benieuwd
of er een positief danwel negatief effect is van een extra 24 uur intrekken, maar dat
gaan we vanzelf zien.
Bij toeval ben ik vorige week op de site amazingribs.com gestuit, misschien jullie
welbekend, maar mij nog niet. Een schat aan bbq info die ik redelijk aan het plunderen ben.
Bij dhr Meathead de volgende rub geleend:
Memphis Style Rub:
3/4 cup firmly packed dark brown sugar?
3/4 cup white sugar
?1/2 cup paprika?
1/4 cup kosher salt?
1/4 cup garlic powder
?2 tablespoons ground black pepper
?2 tablespoons ground ginger powder?
2 tablespoons onion powder?
2 teaspoons rosemary powder
Ik heb de hoeveelheden gehalveerd en na het rubben had ik nog een aardige
hoeveelheid over:

De ribben:

Een half uurtje voor het einde ga ik de ribben glazuren:
3 cups brown sugar
?3/4 cup prepared yellow ballpark mustard (ik noem het chemische mosterd (bijv Tesi Bon))
?3/4 cup cider vinegar (appel azijn)
Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken, het is de eerste keer dat ik dit recept probeer.
Gelijk ook een productreviewtje er tegenaan:

Ik was zo slim mijn vorige thermometer op de deksel te plakken. Dan smelt ie :
