- Berichten
- 7.306
Beste BBQ-Vrienden!
Laat ik meteen met de deur in huis vallen... het was heerlijk!
Haha, maar zo begon het natuurlijk niet. Het begon met vis van de Sligro. In Leiden is een verbouwing gaande en het wordt daar mooi!
Ik kocht makreel, dorade, garnalen, zwaardvis en een kleine pijlstaart inktvis en wat zeekraal... voor jullie alleen het allerbeste!
Eerst het makreeltje schoonmaken en vullen met limoen:
Garnaaltjes spoelen:
Pijlstaart inktvis was ook een werkje, ben ik niet zo goed in, maar mijn meisje wel!
Glas-achtige van binnen is het belangrijkst er goed uit te halen:
Dit is te grillen:
Er bleek ook een mooie zwaardvis-filet, nooit gehad, zou tonijn-achtig moeten zijn, leek me wel wat!
Beetje peper en zout en wat limoen rasp, verder niets.
Hoofdrolspeler wat de dorade - goudbrasem:
Toen het eitje heel langzaam opstarten zodat de zoutsteen lekker kon wennen aan de warmte:
Hier waren we:
Ondanks de wind, de regen en het gure weer, schitterde het schildje weer van geluk!
Toen mocht alle vis lekker de rook in op de zoutsteen:
Vis moet zwemmen... ik wilde alvast lekker even doorkomen:
Tip van de Sligro Wijnvriend: Blend van Chardonnay (voor het vettige) en Sauvignon Blanc (voor het strakke droge en zuurtje)... heerlijk!
Het werd al wat moois!
Langzaam gegaarde en warm gerookte vis mocht eraf, eitje opschroeven:
Er was nog wat verzet, octopussy hield het rooster vast!
Maar zowel de zwaardvis als de inktvis moesten zich gewonnen geven:
Perfect te grillen die zwaardvis-steak:
De garing van alle visjes was geweldig... alleen die garnaaltjes waren iets te ver voor het mooie.
Wat een zalig maaltje, echt een hele fijn lunch!
Dus laat je vooral inspireren, BBQ met een zoutsteen is leuk!
Laat ik meteen met de deur in huis vallen... het was heerlijk!

Haha, maar zo begon het natuurlijk niet. Het begon met vis van de Sligro. In Leiden is een verbouwing gaande en het wordt daar mooi!
Ik kocht makreel, dorade, garnalen, zwaardvis en een kleine pijlstaart inktvis en wat zeekraal... voor jullie alleen het allerbeste!
Eerst het makreeltje schoonmaken en vullen met limoen:

Garnaaltjes spoelen:

Pijlstaart inktvis was ook een werkje, ben ik niet zo goed in, maar mijn meisje wel!


Glas-achtige van binnen is het belangrijkst er goed uit te halen:

Dit is te grillen:

Er bleek ook een mooie zwaardvis-filet, nooit gehad, zou tonijn-achtig moeten zijn, leek me wel wat!

Beetje peper en zout en wat limoen rasp, verder niets.
Hoofdrolspeler wat de dorade - goudbrasem:

Toen het eitje heel langzaam opstarten zodat de zoutsteen lekker kon wennen aan de warmte:

Hier waren we:

Ondanks de wind, de regen en het gure weer, schitterde het schildje weer van geluk!

Toen mocht alle vis lekker de rook in op de zoutsteen:

Vis moet zwemmen... ik wilde alvast lekker even doorkomen:


Tip van de Sligro Wijnvriend: Blend van Chardonnay (voor het vettige) en Sauvignon Blanc (voor het strakke droge en zuurtje)... heerlijk!
Het werd al wat moois!

Langzaam gegaarde en warm gerookte vis mocht eraf, eitje opschroeven:

Er was nog wat verzet, octopussy hield het rooster vast!

Maar zowel de zwaardvis als de inktvis moesten zich gewonnen geven:

Perfect te grillen die zwaardvis-steak:

De garing van alle visjes was geweldig... alleen die garnaaltjes waren iets te ver voor het mooie.

Wat een zalig maaltje, echt een hele fijn lunch!
Dus laat je vooral inspireren, BBQ met een zoutsteen is leuk!