BasBQ
Beef en Steak

Temperatuur

 

Bart1972

Vuurmaker
Berichten
53
Enige tijd geleden om advies gevraagd voor de temperatuur hoeveel kooltjes
Advies gehad en de MOINK balen waren geweldig en de temp op de graad af goed.
( weber 57cm GBS 16/17 stuks flamys onderzijde bijna dicht, bovenzijde geheel open
temp op 115gr zeker een uurlang

Bedankt voor iedereen wie me een zetje in de juiste richting heeft gedaan

 
daar zijn we voor hier op het genootschap  ;)
 
Bart1972 zei:
, bovenzijde geheel open

vreemd,want zo gaat dr veel warmte en dus brandstof onnodig verloren.
net als met de CV en de ramen los de kamer op temp stoken: draai die thermostaat maar omhoog.

dat kan toch zuiniger door te knijpen of doet iedereen dat op die manier
 
AV zei:
Bart1972 zei:
, bovenzijde geheel open

vreemd,want zo gaat dr veel warmte en dus brandstof onnodig verloren.
net als met de CV en de ramen los de kamer op temp stoken: draai die thermostaat maar omhoog.

dat kan toch zuiniger door te knijpen of doet iedereen dat op die manier

Maar zo stook je een Weber over het algemeen toch ook? Daarmee cre?er je trek in je Weber of om het even welke barbecue.
 
AV zei:
Bart1972 zei:
, bovenzijde geheel open

vreemd,want zo gaat dr veel warmte en dus brandstof onnodig verloren.
net als met de CV en de ramen los de kamer op temp stoken: draai die thermostaat maar omhoog.

dat kan toch zuiniger door te knijpen of doet iedereen dat op die manier

Ik heb het bovenrooster ook altijd helemaal open. Anders heb je toch bijna geen airflow?
 
AV lijkt in de veronderstelling dat het complete bovendeksel is verwijderd....of niet??
 
Wanneer je geen geforceerde luchtstroom hebt (bv. BBQGuru) dan heb je idd boven helemaal open staan en regel je het met de onderste ventilatie-inlaat ?
 
Lavadore zei:
AV lijkt in de veronderstelling dat het complete bovendeksel is verwijderd....of niet??
Hij heeft het over knijpen, dus denk dat hij wel degelijk het over de schuifjes heeft.
 
Terug
Bovenaan Onderaan