Er ligt een mooie procureur in het ei, en de dometemperatuur is ongeveer 110/115 volgens de meter op het ei.
Als ik mijn Thermapen door de gaatjes van het daisywheel steek kom ik uit op rond de 120.
Mijn andere meter ligt op het rooster, boven de platesetter, en door een aardappel gestoken.
Die laatste meter geeft 101 aan, dus ruim 10 lager.
Ik denk dat dit komt omdat de hete lucht langs de platesetter omhoog gaat, zodat de top van de dome het warmst is. Aan de andere kant zou dit na 1,5 uur toch wel zo'n beetje gelijk moeten zijn
Mijn vraag is nu waar ik op zal sturen als ik 110 wil aanhouden?
Ik denk dat ik het best de dometemp kan aanhouden omdat die om het vlees cirkelt.
Graag advies.
(nb: de meter op het rooster heb ik geijkt aan de thermapen en die geven normaal de zelfde temp. Nu dus bijna 20 verschil)
Als ik mijn Thermapen door de gaatjes van het daisywheel steek kom ik uit op rond de 120.
Mijn andere meter ligt op het rooster, boven de platesetter, en door een aardappel gestoken.
Die laatste meter geeft 101 aan, dus ruim 10 lager.
Ik denk dat dit komt omdat de hete lucht langs de platesetter omhoog gaat, zodat de top van de dome het warmst is. Aan de andere kant zou dit na 1,5 uur toch wel zo'n beetje gelijk moeten zijn
Mijn vraag is nu waar ik op zal sturen als ik 110 wil aanhouden?
Ik denk dat ik het best de dometemp kan aanhouden omdat die om het vlees cirkelt.
Graag advies.
(nb: de meter op het rooster heb ik geijkt aan de thermapen en die geven normaal de zelfde temp. Nu dus bijna 20 verschil)